V Mariboru streljanje zaradi mamilarskega posla

Vesna Lovrec Vesna Lovrec
16.09.2020 15:20

V četrtek se je v mariborskem naselju Pobrežje zgodil incident. Moška, stara 38 in 43 let, in 42-letna ženska so prišli na dom k 45-letniku, mu grozili in ga s pištolo poskušali prisiliti, da jim izroči drogo in denar.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pištolo in naboje je ob prijetju posedoval 43-letni Zvonko B.
Pu Maribor

Na Pobrežju v Mariboru so minuli četrtek odjeknili streli, je policija sporočila šele danes in razkrila podrobnosti dogajanja. Bilo je v popoldanskih urah, po naših podatkih na Železnikovi ulici. V incident so bili vpleteni štirje ljudje, v ozadju pa naj bi bil mamilarski posel. Trije napadalci, moška, stara 43 in 38 let, ter 42-letna ženska so 45-letnega moškega z grožnjami, fizično silo, uporabo nevarnih predmetov in orožjem poskušali prisiliti, da jim izroč denar in prepovedano drogo, je ugotovitve preiskovalcev povzel tiskovni predstavnik mariborske policijske uprave Miran Šadl. Napadeni je uspel pobegniti iz stanovanja in pričel klicati na pomoč, napadalci so zato kraj zapustili, eden izmed njih pa je z namenom zastraševanja oškodovanca pred blokom ustrelil v zrak.
Osumljeni so nato sedli v avtomobil in se odeljali s prizorišča, a so jih policisti v večernih urah v bližini Maribora izsledili in jim odvzeli prostost. Ob prijetju so napadalcem tudi zasegli orožje, izvedeli smo, da ga je posedoval Rušan, 43-letni Zvonko B. Policija ga je v preteklosti že obravnavala, prav tako 38-letnika, zato sta morala oba v pridržanje, v soboto pa so ju policisti privedli pred preiskovalnega sodnika. V kazenski ovadbi so jima naprtili poskus ropa, 43-letnika pa seveda tudi kaznivo dejanje proizvodnje in prometa z orožjem. Preiskovalni sodnik je iz razloga ponovitvene nevarnosti zoper privedena odredil pripor. Ali so preiskovalci vzeli pod drobnogled tudi oškodovanca, neuradno gre za Mihaela V., od katerega je trojica terjala denar in drogo, Šadl ni pojasnil.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta