V prvi polovici dneva kar štiri reševanja v gorah

K. Š.
10.07.2020 13:20

Že v prvi polovici dneva so bila v slovenskem gorovju potrebna štiri reševanja. Nesreče se redko zgodijo same od sebe, opozarjajo pristojni. "Običajno je razlog zanje človeški faktor," še navajajo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Posadka policijskega helikopterja je bila z ekipo za reševanje v gorah danes dopoldan aktivirana kar štirikrat. Serija intervencij se je ob 8. zjutraj začela z reševanjem na Planiki pod Triglavom zaradi bolezenskega stanja pri planinki. Sledili sta reševanji na pobočju Kuric, kjer je omagal planinec, in na Komni, kjer si je planinka poškodovala nogo. Vsi trije so bili prepeljani v bolnišnico Jesenice.
Na območju Planjave v Kamniško-Savinjskih Alpah pa je ekipa še četrtič danes reševala planinca, ki je pri sestopu zašel s poti in obtičal na neprehodnem in nevarnem terenu. S pomočjo vitla je reševalec planinca nepoškodovanega spravil v helikopter.
"Zato znova opozarjamo na previdnost v gorah. Pohodniki. upoštevajte vremensko napoved, turo prilagodite sebi, uporabljajte ustrezno opremo, hodite po označenih poteh, pazite na padajoče kamenje in odlome skal, na vrhu pa se spomnite, da je potrebno še varno sestopiti," zato opozarjajo na Policijski upravi Kranj. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta