V soboto v slovenskih gorah več reševanj

STA, M.D.
04.02.2024 11:40

Reševalci so posredovali na Dobrči, Mali Mojstrovki in pobočju Tosca, pri čemer je dvakrat sodeloval tudi vojaški helikopter.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

V soboto ob 1.34 zjutraj se je pohodnik poškodoval pri sestopu z Dobrče v občini Tržič. Na pomoč so mu priskočili reševalci Gorske reševalne službe (GRS) Tržič, ki so ga oskrbeli, prenesli do ceste in predali reševalcem nujne medicinske pomoči (NMP) Tržič v nadaljnjo oskrbo.

Ob 12.17 si je na pobočju Male Mojstrovke v občini Kranjska Gora planinec pri sestopu poškodoval nogo. Gorski reševalci GRS Kranjska Gora so ga s pomočjo združene ekipe helikopterske nujne medicinske pomoči (HNMP) in Gorske reševalne zveze Slovenije (GRZS) ter posadke helikopterja Slovenske vojske (SV) oskrbeli na kraju dogodka in ga prepeljali v Splošno bolnišnico Jesenice.

Ob 12.39 pa sta na vzhodni strani pobočja Tosca v občini Bohinj zdrsnila dva planinca in si poškodovala nogi. Gorski reševalci GRS Bohinj so ju s pomočjo združene ekipe HNMP - GRZS Brnik in posadke s helikopterjem SV oskrbeli na kraju dogodka in ju prav tako prepeljali v jeseniško bolnišnico.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta