Več vlomov v parkirana vozila: Policisti svetujejo previdnost

Gr.G.
30.06.2024 10:45

V primeru, da pride do vloma v vaše vozill, takoj pokličite telefonsko številko 113 in se ničesar ne dotikajte, da ne bi uničili sledov storilca.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Svoje osebne predmete (torbice, denarnice, mobilne telefone, očala) imejte vedno s seboj in pod nadzorom. Ne puščajte jih v avtomobilih.
Marko Vanovšek

Radovljiški policisti so v petek okoli 20.30 obravnavali vlom v parkiran avtomobil na območju Črnivca. Storilec je nasilno odprl vrata in si iz denarnice, ki jo je imel lastnik v prednjem predalu, prilastil manjšo vsoto denarja. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Neznani storilec je želel v soboto okoli 2.30 ponoči vlomiti v parkiran avtomobil na območju Kranja, vendar mu to ni uspelo, ker so ga s kraja prepodili, so sporočili s PU Kranj.

Blejski policisti so bili v soboto okoli 16. ure obveščeni o vlomu v parkiran avtomobil tujih registrskih označb na območju Bohinjske Bele. Storilec je nasilno vstopil v notranjost avtomobila in si iz torbice, ki je bila v prtljažnem prostoru, prilastil gotovino v znesku okoli tisoč evrov. Okoli 17. ure so bili obveščeni o še enem vlomu v parkiran avtomobil tujih registrskih označb na istem območju. Storilec je želel nasilno vstopiti v notranjost v petek v večernem času, vendar mu to ni uspelo. Oba avtomobila sta bila parkirana ob reki Savi. Policisti o obeh dejanjih zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.  

Policisti vsem obiskovalcem Gorenjske svetujejo, da vozila parkirajte na osvetljenih parkiriščih ali krajih, jih zaklenete, okna zaprete in na vidnih mestih, kot kjerkoli drugje v vozilu, ne puščate vrednejših predmetov. Svoje osebne predmete (torbice, denarnice, mobilne telefone, očala) imejte vedno s seboj in pod nadzorom. S tem boste zmanjšali možnost, da bi nepridipravi vlomili v vaše vozilo. Prav tako v denarnici ali ob kartici ne hranite PIN številk bančnih kartic, s tem boste zmanjšali možnost dviga denarja z vašega računa.

V primeru, da pride do vloma v vaše vozill, takoj pokličite telefonsko številko 113 in se ničesar ne dotikajte, da ne bi uničili sledov storilca. Gorenjski policisti svetujejo še, da bodite pozorni na dogajanje v okolici in v primeru zaznanih posebnosti (na primer oseb, ki se nenavadno vedejo in si ogledujejo okolico, vozila in dajejo vtis, da bodo izvršile kaznivo ravnanje) pokličite na najbližjo policijsko postajo, na 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200 in podate informacijo policistom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta