(VIDEO) Oče, ki je v Zagrebu umoril svoje tri otroke, prvo noč preživel na policiji. Kdo je Harald Kopitz in kako ga opisujejo sosedje?

Asja Lednik
28.09.2021 10:54
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Hrvaška je še vedno pretresena zaradi trojnega umora otrok, ki ga je zagrešil njihov oče, 56-letni Harald Kopitz, ki si je na koncu poskusil soditi še sam. Po zdravljenju v bolnišnici je to noč preživel na policijski postaji. Danes je imel nadaljnja zaslišanja, za zdaj je znano, da se je osumljenec branil z molkom in je relativno stabilnega duševnega zdravja.

Spomnimo, da je Harald Kopitz v noči s petka na soboto v zagrebškem naselju Mlinovi umoril svoje tri otroke, sedemletna dvojčka, bratca in sestro, ter štiriletnega sina. Po dejanju je, domnevno s prevelikim odmerkom tablet, poskušal narediti samomor, a je preživel in pristal v bolnišnici. Večernji list je poročal, da so policisti ob prihodu našli otroke, ki so drug ob drugem nepremično ležali na kavču v dnevni sobi. Obkrožale so jih njihove najljubše igrače, s katerimi so se še nekaj ur prej igrali. Oče je nezavesten in v kritičnem stanju ležal v kopalnici. Hrvaški mediji pišejo, da naj bi okoli polnoči otroke omamil s tabletami in zdravili, a jih je na neki točki tudi zadavil oziroma zadušil. 

Tragedijo je napovedal tudi na Facebooku, kot motiv za dejanje pa je navedel slabe odnose z nekdanjo soprogo, ki naj bi bila kriva tudi za razhod s trenutno partnerko.

In kdo je 56-letni avstrijski državljan? Tuji mediji so uspeli izbrskati nekaj podatkov o njegovem življenju in ugotovili, da gre za magistra poslovnih ved, ki se je izobraževal na avstrijski univerzi Donau-Universität Krems in je v preteklosti delal za več priznanih podjetij. Kot finančni svetovalec je imel lastno podjetje, s katerim naj bi sodeloval tudi z več hrvaškimi bankami. Njegovi prijatelji in znanci pripovedujejo, da se je zadnji dve leti boril s hudo depresijo. 

Ena od sosed je za Jutarnji list povedala, da je Kopitz veliko časa preživel na balkonu, kjer je verižno kadil, otroci so bili po pričevanjih sosedov živahni. "Bil je malo drugačen oče. V park in na sprehod z njimi je šel v obleki in kravati, potem pa jih je kregal, če so ga umazali. A videti je bilo, da se dobro razumejo, da je živel za te otroke, ko jih je imel ob sebi."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta