(VIDEO) Oče Mateja Periša na posnetkih opazil novo podrobnost. Zakaj je pogrešani taksi poskušal ustaviti kar trikrat?

A.L.
01.02.2022 10:07
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Mineva več kot mesec dni, odkar je na beograjskih ulicah izginil 27-letni Splitčan Matej Periš. V Beograd je včeraj znova prispela hrvaška policija, ki bo srbskim kolegom pomagala pri iskanju, tokrat se bodo osredotočali na Veliki vojni otok, eno zadnjih lokacij, od koder je bil oddan signal z Matejevega mobilnega telefona. 

V srbski prestolnici je še vedno Matejev oče Nenad Periš, ki je z delom policije zadovoljen. V stalnih stikih je tudi z Matejevimi prijatelji. Pravi, da jim je težko. "Negotovost je grozna, vse nas muči. Povedali so že vse, kar so vedeli."

Tudi mesec dni po izginotju v javnost še vedno prihajajo informacije o tem, s kom vse naj bi bil pogrešani v stiku v urah pred izginotjem. V srbskih medijih se je pojavila nova nepotrjena informacija, da je Matej Periš na poti od Splita do Beograda na nekem bencinskem servisu spoznal dekle iz Hercegovine. Izmenjala naj bi si telefonski številki in si dopisovala do trenutka, ko je izginil. Policija tega za zdaj ni potrdila.

Nenad Periš medtem vztraja, da je Veliki vojni otok kraj, ki bi ga morali temeljito preiskati, meni, da bi tam lahko dobili nekaj odgovorov. Tisto, kar oče pogrešanega posebej izpostavlja, je dejstvo, da je bil signal mobilnega telefona zaznan dve uri in pol po tem, ko naj bi Matej stopil v reko Savo.

Oče pogrešanega Mateja nenehno razmišlja o tem, kaj se je v noči na 31. december lani zgodilo z njegovim sinom, posnetke nadzornih kamer je prevrtel že neštetokrat. In ugotovil nekaj, kar do zdaj ni bilo znano. Matej je tisto noč kar trikrat poskušal ustaviti taksi. "Dvakrat je šlo samo za poskus. Vidi se, kako Matej iztegne roko, taksist pa mu verjetno nakaže, da je zaseden. V tretjem primeru s taksistom komunicira, a ima tudi on vozilo polno potnikov. Iz tega sklepam, da si je res nekam želel priti." Verjame, da njegov cilj ni bila terasa na Savi pred restavracijo Savanova in kasneje vstop v reko. "Če bi bil to njegov namen, bi to lahko naredil kar pred klubom Gotik."

Nenad Periš je medijem pojasnil, da skuša biti ves čas objektiven. "Prepričan sem, da je Matej želel nekam iti. Kam, ne vem," pravi in doda, da se bo do tega odgovora morda uspela dokopati policija. 

V javnosti se še vedno pojavljajo tudi opazke o Periševih prijateljih, ki naj bi Matejevo izginotje prijavili prepozno. A oče pogrešanega jim povsem zaupa, da v primer niso vpleteni, je potrdila tudi policija. 

Navkljub številnim nejasnostim v primeru pogrešanega Nenad Periš verjame, da se zgodba lahko srečo razplete. "Čas teče, a nič ni lažje. Vsak dan je kot leto."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta