(VIDEO) V Italiji zasegli kokain, za katerega bi lahko tihotapci iztržili 100 milijonov, prijet tudi Hrvat

M.R.
16.01.2020 11:55

Italijanska policija je zasegla 333 kilogramov kokaina, ki je z ladjo prispel v Italijo iz Brazilije. Ob tem je prijela štiri ljudi, med katerimi so Hrvat, Albanec ter Italijan in njegova partnerica.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Droga je bila skrita v granitnih ploščah, ki so bile navedene kot tovor v ladijskem kontejnerju. V pristanišču La Spezia na zahodni italijanski obali so cariniki opravili podroben pregled tovora in v granitnih ploščah odkrili drogo, ki je bila shranjena v kilogramskih paketih. Ti so se nahajali med dvema ploščama. 
{embed_youtube}https://youtu.be/nuZ-bme72I0{/embed_youtube}
Sumljiv tovor so cariniki odkrili s pomočjo rentgena in takoj so se pristojni odločili, da bo kontejner nadaljeval načrtovano pot. A tokrat pod nadzorom policije. Kokain je tako potoval do skladišča v bližnjem pristanišču Carrara, kjer ga je prišla iskat omenjena četverica. Ko so prevzeli kontejner, so vse štiri prijeli. 
Ko so odprli granitne plošče, so oblasti ugotovile, koliko droge je pravzaprav bilo v kontejnerju. Po ocenah italijanske policije bi lahko za njo iztržili približno 100 milijonov evrov. Policijsko akcijo so poimenovali Samba 2020 po tipičnem brazilskem plesu. 
Ta operacija je še enkrat potrdila, da so za tihotapce vse bolj privlačna pristanišča na severu Italije. Preiskovalci so prepričani, da je bila v ta primer vpletena zloglasna italijanska mafija Ndrangheta, poleg nje pa tudi albanski tihotapci. 
V nadaljevanju preiskave bodo skušali rekonstruirati celotno pot kokaina iz Brazilije. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta