(VIDEO) V Radvanju zagorel avtomobil podjetnika. Policija je potrdila ugibanja, da je bil požar podtaknjen

Č.K.
28.01.2021 08:40
Avto, ki je sinoči gorel v soseski v Radvanju, je zagorel po tuji krivdi. Na policiji smo preverili, ali je že znano, zakaj je zagorelo in če je bil požar morda podtaknjen.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bralec

Gasilske sirene, ki jih je bilo sinoči slišati v Mariboru, so tulile zaradi požara v naselju Radvanje, v ulici Ob ribniku. Zagorel je avtomobil. Uprava za zaščito in reševanje poroča, da je avto zgorel v predelu motorja. Prvi so požar pričeli gasiti občani, dokončno je avtomobil pogasila Gasilska brigada Maribor.
Ker smo neuradno izvedeli, da naj bi bila v avto podjetnika Marka K.  priletela goreča molotovka, smo na policiji preverili, ali je že znano, zakaj je zagorelo in če je bil požar morda podtaknjen. Tiskovni predstavnik mariborske policijske uprave Miran Šadl je potrdil, da so preiskovalci "z ogledom kraja požara zaznali razloge za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari in v tej zvezi nadaljujejo z zbiranjem obvestil." Kdo je storilec in zakaj je obračunal s podjetnikom, kriminalisti še preiskujejo. Če bodo storilca prijeli in če bo podjetnik predlagal pregon zoper njega, mu zaradi poškodovanja tuje stvari grozi do dveh let zapora. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.