Voznik avtobusa se ne čuti krivega

Andrej Bedek, Vestnik
29.05.2022 16:40

Avgust Lainšček je obtožen povzročitve smrti iz malomarnosti, za posledicami katere je 18. maja lani umrla 76-letna kolesarka

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Če bi Avgust Lainšček krivdo za nesrečo priznal, bi se tožilec strinjal, da kazen namesto v zaporu odsluži z delom v splošno korist.
Jure Zauneker/vestnik

Na Okrožnem sodišču v Murski Soboti je potekal predobravnavni narok za 61-letnega Avguština Lainščka iz Markovcev na Goričkem. Voznik avtobusa je obtožen povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, ker je 18. maja lani na prehodu za pešce in kolesarje v dvojnem krožišču v Cankarjevi ulici v Murski Soboti trčil v 76-letno kolesarko. Domačinka je bila v nesreči tako zelo poškodovana, da je pet dni kasneje v bolnišnici izgubila boj za življenje.

Lainščka je obtožil okrajni državni tožilec Primož Horvat, ki je, če bi obtoženec priznal krivdo, sodnici Nataliji Goldinskij Husar predlagal, da mu izreče 14 mesecev zaporne kazni. Horvat se strinja, da bi obsojenec lahko kazen odslužil z delom v korist družbe.

Lainšček krivde ni priznal, da se voznik avtobusa ne čuti krivega za nesrečo, je zatrdil tudi njegov odvetnik Jože Šafarič. Predlagal je še, da bi izvedenec za prometno stroko naredil računalniško simulacijo nesreče, saj je pokojna kolesarka v krožišče zapeljala v napačno smer. Sojenje se bo začelo 15. junija.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta