Zločin na Potoku: Morilec po mesecu zdravljenja sposoben za pripor

Vesna Lovrec Vesna Lovrec
23.03.2020 13:27

Dvaintridesetletnega Boruta T., ki je natanko pred enim mesecem umoril svojo partnerico, s katero sta se razhajala, so v petek privedli pred preiskovalnega sodnika.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dolenjskanews

Mesec po zločinu v vasi Potok pri Novem mestu, kjer je 32-letni Borut T. 23. februarja umoril svojo nekdanjo 27-letno partnerico Romano K. in nato poškodoval tudi sebe, so kriminalisti storilca v petek privedli pred preiskovalnega sodnika. Tako pozno zato, ker se je do tega dne zdravil v bolnišnici. Osumljeni je namreč, še preden so na prizorišče družinske tragedije prispeli policisti, poskušal storiti samomor. Večkrat se je zabodel v prsi in se porezal po vratu, nakar se je še dvakrat v trebuh zabodel še vpričo policistov. ​Zdravniki so ga dali v umetno komo, po enem mesecu pa se mu je zdravje toliko izboljšalo, da je bil sposoben za zaslišanje.
​Kaj je povedal v svoj zagovor pred preiskovalnim sodnikom oziroma ali je dejanje priznal, ni znano, je pa tiskovna predstavnica novomeške policijske uprave Alenka Drenik sporočila, da je preiskovalni sodnik zoper osumljenega umora odredil pripor. Grozi mu do 30 let zapora. O tragediji se uradno ve, da je osumljeni svojo žrtev najmanj štirikrat zabodel v prsi in še dvakrat v hrbet, umrla pa je imela številne obrambne rane tudi po rokah. Preiskovalci so v bližini prizorišča umora našli več daljših kuhinjskih nožev, jih zavarovali in poslali v Nacionalni forenzični laboratorij. Po besedah šefa novomeških kriminalistov Franceta Božičnika, je bil motiv za zavržno dejanje bolestno ljubosumje osumljenca. "Dobra štiri leta sta bila skupaj, živela sta pri nas. Da bosta šla narazen, sem izvedel pred časom. Česa drugega niti nisem vedel, nisem hotel drezati v njune zadeve," pa je za Dnevnik ob tragediji spregovoril žrtvin oče. Par je imel otroka, pokojna je imela še enega iz prejšnje zveze. Do te tragedije policija na naslovu, kjer je družina živela, še ni nikoli posredovala, osumljenega umora pa so v preteklosti obravnavali enkrat, zaradi povzročitvi lažje poškodbe, vendar žrtev ni bila njegova partnerica.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta