Zlogona Gora pri Oplotnici: Umoril ženo, pobegnil z avtom in treščil v drevo

Vesna Lovrec
23.02.2021 10:03
V Zlogoni Gori pri Oplotnici je danes zjutraj nasilne smrti umrla 76-letna Terezija L. Življenje naj bi ji bil vzel njen soprog Slavko L. Policisti mu formalno prostosti še niso odvzeli.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vesna Lovrec

Mariborske preiskovalce je danes zgodaj zjutraj dosegla prijava, da se je v Zlogoni Gori pri Oplotnici zgodil krvavi zločin. "Nekaj pred šesto uro smo bili obveščeni, da je bila na območju Policijske postaje Slovenska Bistrica v svoji hiši najdena mrtva ženska. Prve ugotovitve kažejo na to, da je umrla nasilne smrti," je vse, kar je smel ob našem poizvedovanju zgodaj zjutraj o dogajanju povedati tiskovni predstavnik mariborske policijske uprave Miran Šadl. Zaradi interesa preiskave ni izdal niti tega, ali je osumljeni že prijet. Tudi domačini nam zjutraj niso znali odgovoriti na to vprašanje, so pa pritrdili našim ugibanjem, da je storilec s kraja zločina pobegnil z avtom, a ni prišel ravno daleč. Slab kilometer od hiše, v kateri je zahrbtno umoril svojo soprogo, je z avtom treščil v drevo. ​Tudi prisotnost kriminalistov za krvne delikte, ki so si ogledovali razbitine avtomobila, je nakazovala, da si ne ogledujejo običajne prometne nesreče, ampak posledico pobega s prizorišča umora. Formalno policisti prostosti osumljenemu (še) niso odvzeli, saj se je z avtom hudo ponesrečil in bodo to lahko storili šele, ko bo sposoben za zaslišanje.

Ob 15.18 je Miran Šadl dopolnil sporočilo o preiskavi in razkril, da je žrtev nasilne smrti 76-letna ženska, storilec pa njen mož, star 77 let. Potrdil je tudi, da je on ta, ki se je zaletel z avtom. "Zaradi hudih poškodb se zdravi v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, je pojasnil tiskovni predstavnik mariborske policijske uprave. 

V kraju smo izvedeli, da je žrtev umora Terezija L. Življenje naj bi ji bil vzel njen soprog Slavko L. Zakonca  imata pet odraslih otrok. Dopoldan nismo uspeli priti v stik z nobenim od njih, niti s sinovoma, ki živita v neposredni bližini staršev, saj nam je pot k njim preprečeval policijski trak. Kaj se je premaknilo v glavi Slavka L., da je dvignil roko nad svojo ženo, niti uradno niti neuradno še ni jasno, smo pa od domačinov izvedeli, da zakonca že več let nista imela ravno idiličnega odnosa.

Robert Balen

"Slavko se je odselil na svoj vikend, v Vinarje. Govorilo se je, da je imel v preteklosti celo prepoved približevanja," nam je povedal domačin, ki smo ga  zmotili med obrezovanjem trte. Ko se je nekaj pred sedmo zjutraj pripeljal delat v vinograd in je zagledal razbitine prijateljevega avtomobila, je bila njegova prva misel, da mora ponesrečenemu pomagat. "Pri avtu je bila že policija. Vprašal sem, a je še noter, a so me policisti odslovili, da nimam kaj tukaj iskat. Kmalu po tem sem slišal, kaj se je zgodilo." Miran Šadl je informacijo, da je imel 77-letnik prepoved približevanja soprogi, ovrgel. 

Kakorkoli že, tragedija vinogradnika niti ostalih v kraju ni presenetila. Zakonca sta bila menda že dolgo groba drug z drugim. Kaj natančno je šlo narobe med njima danes zjutraj, pa, kot rečeno, v naselju še ne ve nihče. Od virov blizu policije smo izvedeli, da preiskava poteka v smeri umora na zahrbten način, saj naj bi bil Slavko L. svojo soprogo zabodel v hrbet in ji tako preprečil, da bi se lahko pred napadom branila. Policija uradno tega ni potrdila. Kot je razložil Šadl, kriminalisti v interesu preiskave še ne morejo razkriti načina in sredstva, s katerim je bilo izvršeno dejanje. Preiskovalci niso mogli uradno povedati ničesar niti o motivu storilca in okoliščinah udeležbe osumljenca v prometni nesreči. "V kolikor bo to mogoče, bomo javnosti več informacij predstavili v prihodnjih dneh," je policijsko sporočilo za javnost sklenil Šadl.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta