Znanih več podrobnosti tragičnega padca 12-letnika v vodnjak, župan si ne zna razložiti, kako je prišlo do nesreče

A.L.
23.07.2020 15:32

Včeraj smo poročali o tragičnem dogodku v parku dvorca Coronini v Gorici, kjer je v vodnjak padel 12-letni otrok. Reševalci mu niso mogli pomagati, otrok je umrl, je poročal tržaški časnik Primorski dnevnik na svoji spletni strani. 12-letnik je bil v parku v okviru dejavnosti poletnega tabora.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Danes o podrobnostih dogodka pišejo Primorske novice. Kot poročajo, naj bi se po prvih informacijah sedem otrok, ki so bili udeleženci poletnega središča - organiziranih poletnih aktivnosti za otroke, ki jih v Gorici tradicionalno prirejajo različne župnije, včeraj dopoldne mudili v parku dvorca Coronini v Gorici. Med igro "lov na zaklad", ki je vsebovala različne točke, na katerih so otroci dobili nadaljnja navodila, se je zgodila tragična nesreča. Primorske novice pišejo, da naj bi animatorji zemljevid lova na zaklad postavili na kovinsko mrežo, ki je prekrivala odprtino vodnjaka.
12-letnik naj bi se povzpel na vodnjak, v tistem trenutku je pod njim popustila varovalna mreža, zaradi česar je padel okoli 30 metrov globoko. V vodnjaku ni bilo vode. Kljub hitri pomoči je otrok na kraju nesreče umrl.
Goriški župan Rodolfo Ziberna si po pisanju Primorskih novic ne zna razložiti, kako je do takšne nesreče lahko prišlo. Prav nedavno naj bi varnostne službe ugotavljale, ali zaščita vodnjaka ustreza vsem varnostnim pravilom, odkrili niso nobenih nepravilnosti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta