Žrtev tragične železniške nesreče pri Postojni naj bi večkrat opozorila na malomarnost prometnika

A.L.
13.01.2024 20:12

Preiskava nesreče naj bi se končala prihodnji teden.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vlak je trčil v delavce, dva sta ob tem izgubila življenje, še dva sta bila težje poškodovana.
Dnevnik

Eden od umrlih v decembrski tragični železniški nesreči je vodilne večkrat opozoril, da prometnik, ki naj bi bil odgovoren za nesrečo, ni primeren za delo, saj zaposlenim ne javlja, da prihaja vlak, poroča RTV Slovenija. Spomnimo, konec lanskega decembra je potniški vlak, ki je vozil od Postojne proti Divači, pri Prestranku naletel na skupino delavcev, ki je na progi vzdrževala sosednji tir. Vlak je trčil v delavce, dva sta ob tem izgubila življenje, še dva sta bila težje poškodovana.

Po poročanju RTV Slovenija naj bi delavci na težave s prometnikom izpostavili tudi slab mesec pred nesrečo na sestanku zaposlenih z nadrejenimi. Ti so jim dejali, da so prometniku naložili denarno kazen in da več od tega ne morejo storiti. Omenjeni prometnik naj bi bil vpleten še v eno nesrečo, ki se je zgodila 1. aprila leta 2021. Takrat je nastala le materialna škoda.

Na Slovenskih železnicah navedb za omenjeni medij niso komentirali. Preiskava nesreče naj bi se sicer končala prihodnji teden. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta