Borštnikov prstan Nataši Matjašec Rošker - ravno ob pravem času

P. V.
30.05.2023 12:00

Prvakinja mariborske Drame, prej pa "kraljica neodvisnega gledališča", bo nagrado prejela za opus in ne za zaključeno delo seveda. Ima še veliko aktivnih načrtov, igralskih in avtorskih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nataša Matjašec Rošker ob razglasitvi  
Andrej Petelinsek

"Esenca njene igre je neulovljiva, izmika se kategoriziranju, saj se v svojem igralskem iskanju nikoli ne ustavi, pač pa neprestano išče nove igralske poti in izrazna sredstva. Slednjega se ne poslužuje zaradi drugačnosti per se, pač pa z iskanjem nekonvencionalnih rešitev prodira globlje v uprizoritev, igralsko kreacijo, vlogo, odnose, stanja … Svoj igralski modus operandi oblikuje do perfekcionističnih nians, detajlov, na novo izumlja oblike, ki jih gradi na stičišču raznovrstnih umetniških polj. In čeprav je večji del svoje kariere posvetila najrazličnejšim zvrstem znotraj dramskega gledališča, so ji blizu eksperimentalne in laboratorijske forme, tudi lutkovno gledališče in film," so v SNG Maribor, kjer se je igralka ustalila, zapisali v utemeljitvi ob nominaciji za Borštnikov prstan.

Nataša Matjašec Rošker bo prstan, ki je najvišje priznanje za igralsko delo pri nas, prejela v nedeljo, 18. junija, na sklepni slovesnosti 58. Borštnikovega srečanja s podelitvijo nagrad, ki jo režira Edward Clug. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta