Dokudoc izbrani je Alzheimer café

pv
15.09.2019 18:17

Mlada ekipa študentov AGRFT je ustvarila film, zaradi katerega nas je manj strah prihodnosti

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Odličen tandem režije in kamere nas brez predsodkov popelje v svet starostnikov. Ta je kljub trpkosti videti zabaven, zato se malo manj bojimo prihodnosti, v kateri mladi filmski avtorji obetajo kvalitetne dokumentarne izdelke," je o filmu Alzheimer café zapisala žirija. 
AGRFT

V soboto se je zaključil Mednarodni festival dokumentarnega filma Dokudoc, ki je med 4. in 8. septembrom v mariborski Sodni stolp privabil ustvarjalce in ljubitelje dokumentarne zvrsti. Ogledali so si novejšo bero dokumentarcev slovenske produkcije, pet tujih dokumentarnih filmov in dva dokumentarna filma po izboru režiserke in scenaristke Alenke Auersperger, ki so ji letos podelili plaketo Dokumentarno ime 2019 za izjemen prispevek k razvoju slovenskega dokumentarnega filma.
Dokudoc izbrani 2019, naziv, ki so ga podelili tudi letos, je žirija, ki so jo sestavljali režiserji Mako Sajko, Damjan Kozole in Siniša Gačić ter režiserka in scenaristka Petra Seliškar, podelila dokumentarnemu film Alzheimer café oziroma njegovi mladi ekipi, ki jo sestavljajo režiser Martin Draksler, snemalec Timon Hozo in montažerka Vida Ajdnik, vsi študenti AGRFT. Producent filma je akademija.
Člani žirije so tako utemeljili svojo odločitev: "Alzheimer café uporablja filmski jezik, ki spoštuje dokumentarno tradicijo in se oddaljuje od televizijskih dokumentarnih form, ki preplavljajo domačo produkcijo. Odličen tandem režije in kamere nas brez predsodkov popelje v svet starostnikov. Ta je kljub trpkosti videti zabaven, zato se malo manj bojimo prihodnosti, v kateri mladi filmski avtorji obetajo kvalitetne dokumentarne izdelke." 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta