(FOTO) Nova slovenska teve detektivka: Po dve epizodi za tri Demšarjeve romane

Helena Ponudič Helena Ponudič
07.09.2020 05:55

Televizija Slovenija bo gledalcem v začetku naslednjega leta postregla z novo detektivsko nanizanko Primeri inšpektorja Vrenka, v glavnini posneto v Mariboru.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Inšpektor Vrenko bo Dario Varga.
Mitja Mlakar

Igrani program Televizije Slovenija pripravlja novo detektivsko nadaljevanko z - za zdaj delovnim - naslovom Primeri inšpektorja Vrenka. Nastaja po romanih Avgusta Demšarja (Olje na balkonu, Retrospektiva in Tanek led), ki je osnovno dogajanje postavil v štajersko prestolnico. "Moji romani so v prvi vrsti kriminalke, so pa vsaj toliko tudi romani o mestu, v katerem sem se rodil in v katerem živim," pravi Demšar.

Nova serija bo drugačna od Jezera

V prihajajoči televizijski nanizanki bo primere razreševal pronicljivi policijski inšpektor Martin Vrenko skupaj z manj intuitivnim pomočnikom Breznikom. "Poleg intrigantnih primerov se Martin Vrenko sooča z izzivi v zasebnem življenju. Po mamini smrti je prevzel skrb za svojega odtujenega očeta, hkrati pa se mu skozi prijateljstvo z Mojco odpira mogoče zadnja priložnost za lastno družino," o okvirni vsebini spregovorijo na igranem programu TV Slovenija. Glavno vlogo inšpektorja Vrenka bo odigral Dario Varga, njegova pomočnika pa bosta Jurij Drevenšek in Lotos Vincenc Šparovec.

Jurij Drvenšek bo Vrenkov pomočnik.
Mitja Mlakar
V najožji ekipi kriminalistov je tudi Lotos Vincenc Šparovec.
Mitja Mlakar

Prve verzije scenarija je napisal Demšar

"Posebej me veseli, da se nadaljevanka snema tudi v Mariboru, mestu, v katerem sem preživel svojo mladost," še pove Jurjaševič, medtem ko njegov sorežiser Slobodan Maksimović poudari, da s celotno ekipo dajejo vse od sebe, da v danih razmerah posnamejo kakovostno serijo. Avtorsko jedro ekipe sestavljajo še direktor fotografije Vladan G. Janković, scenografka Mateja Medvedić, kostumografka Katarina Šavs, oblikovalka maske Eva Uršič in montažer Jurij Moškon. "Izbira igralcev in lokacij je odlična kakor tudi fotografija, pod katero se bo podpisal zelo izkušen direktor fotografije Vladan G. Janković. Princip snemanja je filmski, kar pomeni, da snemamo z le eno kamero," izda Maksimović še način kadriranja.

"Filmično mesto"
Mitja Mlakar
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta