(FRANKFURTSKI KNJIŽNI SEJEM) Ljubljana vs. Frankfurt, kritika vs. ideologija

Petra Vidali Petra Vidali
23.10.2023 05:05
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Regine Kreide, Martin Saar, Rainer Forst, Frank Ruda (moderator), Slavoj Žižek, Alenka Zupančič in Mladen Dolar pred polno predavalnico 
Regine Kreide, Martin Saar, Rainer Forst, Frank Ruda (moderator), Slavoj Žižek, Alenka Zupančič in Mladen Dolar pred polno predavalnico 
JAK
V petek zvečer je bilo na Goethejevi univerzi v Frankfurtu srečanje predstavnikov Ljubljanske psihoanalitične šole in Frankfurtske šole kritične teorije. Rainer Forst, Regine Kreide in Martin Saar ter Alenka Zupančič, Mladen Dolar in Slavoj Žižek so govorili o možnostih in načinih kritike ideologije danes.

Mladen Dolar je za Večer razložil, kakšne so možnosti filozofije "v gladiatorskem ringu pod žarometi", kakšne so razlike v razumevanju ideologije med obema filozofskima šolama in predstavil svoj prispevek na debati. "Prej je bilo treba ljudi siliti, da sprejmejo neke ideološke okvirje, zdaj pa vsi sami prostovoljno rinejo vanje in vidijo to kot družabnost."
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta