(INTERVJU) Klemen Brvar: Trenutno predlog strategije razvoja kulture v Mariboru kroži med občinskimi uradi in službami

Petra Vidali Petra Vidali
08.07.2022 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Klemen Brvar
Klemen Brvar
Andrej Petelinšek
Vodja Urada za kulturo in mladino Mestne občine Maribor o novi strategiji razvoja kulture (SRK) in o tem, zakaj je še ni v javni obravnavi.

Kulturni ustvarjalci in producenti so prepričani, da poznajo razlog zadrževanja SRK: neskladje med županovimi predstavami/željami/interesi in poudarki strategije. Najbolj izrazito naj bi mu bil SRK napoti pri zelo bližnjih načrtih z izselitvijo KC Pekarna. Klemen Brvar na to odgovarja med drugim:

"KC Pekarna je pereča mestna tema že dlje časa, saj se tukaj krešejo različni razvojni pogledi. S kulturnega pa tudi širše družbenega vidika zagotovo predstavlja prostor poseben kamenček v mozaiku mestne kulturne krajine, gre za unikum, ki izpostavlja urbani značaj mesta. Dokaz za to, da mesto prepoznava in ceni to, kar prihaja iz Pekarne, je podpora mnogim projektom in programom na občinskih razpisih. Občina tamkajšnjo skupnost podpira tudi s plačevanjem obratovalnih stroškov in z vzdrževanjem stavb. Edino možno pot iz različnih razvojnih predstav in usmeritev sam vidim v dialogu, torej pogovarjanju in predvsem poslušanju drug drugega."
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta