(INTERVJU) Vito Žuraj: Do celovečerne opere z izpiljenim glasbenim jezikom

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vito Žuraj 
Vito Žuraj 
Ras Rotter
V Frankfurtski operi bodo 22. januarja premierno uprizorili novo, celovečerno opero Blühen - Razcvet Vita Žuraja, v zasedbi tudi sopranistka Nika Gorič.

Skladatelj v pogovoru med drugim razgrne za opero neobičajno zgodbo: "Libretist je v sedmih slikah v ospredje postavil mezzosopransko vlogo vdove Aurelije. Ta ima zapleten odnos s svojo hčerko Ano, ki ima podvito stopalo in s tem povezane travme. Ko se Aurelia zaljubi v pol mlajšega Kena, učitelja angleščine svojega sina Edgarja, Ano to še toliko bolj zbode, saj zaradi svoje invalidnosti nima sreče v ljubezni. Aurelia se močno zaljubi in je prepričana, da je krvavenje odziv na njeno telesno prebujanje in da ima kot ženska novo priložnost, a je to žal posledica neozdravljivega rakavega obolenja. Ta usodni preobrat ji sporoči zdravnik Muthesius, tudi njen osebni prijatelj. Za operni oder zelo neobičajna ljubezenska zgodba, v kateri pa sem zaznal izjemen dramatični potencial." 
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta