Kultura skozi šport: od Zlatana Ibrahimovića do Enza Ferrarija

Matic Majcen Matic Majcen
14.06.2023 05:00

Od danes do sobote bo v Rogaški Slatini druga edicija Mednarodnega festivala športnega filma, ki tudi letos privablja odmevne goste in zanimiv filmski program. Vstop na vse dogodke je brezplačen.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ob bogatem filmskem programu bodo festival obiskali tudi eminentni športni gostje. 
Arhiv Festivala

Na festivalu, ki se letos ponaša s sloganom Kultura skozi šport, bodo predvajali 30 celovečernih igranih in dokumentarnih filmov s športno tematiko, ki so jih izbrali med kar 343 prijavami s celega sveta. Od odmevnejših filmov izpostavimo celovečerec Sem Zlatan (2021) o odraščanju nogometaša Zlatana Ibrahimovića, dokumentarec Rdeče in črno (2022) o vzponu Enza Ferrarija in pa dokumentarec o Miroslavu - Ćiru Blaževiću.

Bogat bo tudi spremljevalni program. V četrtek ob 10. uri bo v Kulturnem centru Rogaška Slatina razprava o tem, kakšno telesno vzgojo ponujamo otrokom v naših šolah oziroma kakšno telesno vzgojo si želimo v 21. stoletju. Že isto popoldne ob 17. uri bo v Zdraviliškem parku pogovor z režiserjem Mitjo Okornom. V soboto od 10. ure dalje pa bo prav tako v Zdraviliškem parku organizirana še prava poslastica za športno aktivne otroke: Mini olimpijada. Kot obljubljajo organizatorji, bo najmlajše pričakalo čisto pravo olimpijsko vzdušje: olimpijska himna, zastava in zaprisega. Na dogodku se bodo otroci lahko ustavili na različnih športnih postajah in se pomerili v različnih športnih disciplinah ter izzivih in se družili z bivšim smučarskim skakalcem Cenetom Prevcem in exatloncem Igorjem Mikičem. Na festivalu bosta kot gosta prisotna tudi Matjaž Kopitar in Ivo Daneu.

Vzporedno s filmskim programom bo potekal še nagradni fotografski natečaj za osnovnošolce tretje triade, dijake in študente fotografije. Festival se bo s podelitvijo nagrad najboljšim filmom in fotografijam zaključil v soboto zvečer, na samem koncu pa bo še koncert skupine Jeannette.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta