Nocoj bomo podelili 28. večernico

kr
13.09.2024 06:10

V Murski Soboti, kjer poteka srečanje mladinskih pisateljev Oko besede, jo bo dobila Marjana Moškrič za roman Sneg.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lani je večernico dobila Špela Frlic. 
Večer

Podelitev večernice bo v petek, 13. septembra, ob 19. uri v Gledališču Park v Murski Soboti, prireditev bo odprta za javnost.

Še pred tem pa bo festival Oko besede ponudil raznolik program. 

Osrednja tema že 29. Očesa besede (in tudi simpozija, ki poteka pod okriljem festivala in ga organizira revija Otrok in knjiga) je Duh časa in duh globine. "V zadnjih nekaj letih se poudarja tudi pri branju otroške in mladinske književnosti razvijanje pozitivnih vrednot, na primer ohranjanje narave, zdravje, skrb za sočloveka, pravičnost, ne nazadnje tudi kultura. Ena od najpomembnejših vrednot je humanost, to je koncept človekovega dostojanstva in iz njega izhajajoče pravice. V svetu, ki postaja vedno bolj površen, književnost tovrstna vprašanja podpira in odpira premislek o družbi in času, v katerem živimo," vodilo festivala pojasnjuje dr. Dragica Haramija, programska vodja. Izhodišče za simpozijske prispevke je cenzura v duhu politične korektnosti.

S kulturno zgodovino izbranega kraja in literarnimi ustvarjalci se bo mogoče seznaniti na ekskurziji Panonska pisateljska pot, ki jo pripravlja Franci Just - tokrat bodo udeleženci obiskali občino Cankova, iz katere izhaja nekaj literarnih ustvarjalcev. Lliterarna pot se bo nadaljevala v slovensko zamejstvo v Radgonski kot in v Gornjo Radgono.

Obenem je javnosti na ogled še razstave: večerničino literarno bero (izbrana otroška in mladinska dela po izboru žirije za podelitev večernice), razstavo Ljubezen (Lila Prap) in Karikature slovenskih pisateljev (Bori Zupančič) v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota pripravlja Vesna Radovanovič.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta