Nova (fotografska) normalnost

mh
19.11.2020 16:10
V Fotogaleriji Stolp v Mariboru do konca ukrepov dve razstavi - v ulični galeriji pred vhodom in na displeju skozi steklo galerije
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Z razstave fotografij Aleksandra Petrosjana
Aleksander Petrosjan

Zaradi ukrepov za zajezitev širjenja virusa je Fotogalerija Stolp do nadaljnjega zaprta. V ulični galeriji pred vhodom v galerijo pa si je vendarle mogoče ogledati vsaj delček razstave z naslovom Limen mladih avtorjev Jošta Dolinška, Klemna Skubica in Nine Sotelšek.

Razstava Limen
Fotogalerija Stolp

Avtorje razstave je v skupni projekt združil podoben pristop k fotografskemu mediju. Iz svojih arhivov so prispevali fotografije, ki reflektirajo odtujenost, ki jo zaznavajo v družbi, razmerje med sublimnim in banalnim v javnem prostoru ter ponovno odkrivanje narave in njenih procesov. Vsebine, ki avtorje zanimajo, so se z epidemijo intenzivirale. Tako kot ostali svet so se znašli v prostoru tranzicije, osebne in kolektivne. Zato jim je blizu ideja koncepta liminalnosti, ki se v današnjem času kaže kot družbena transformacija v tako imenovano novo normalnost. Postavitev razstave se bere skozi fragmentirane prizore iz narave ali urbanega okolja, kjer se človek pojavi zgolj redko. Če pa se, razberemo njegovo prezenco v objektih, ki jih je ustvaril, in sledeh, ki jih je pustil za sabo. Avtorji so se poigravali s pojmi spreminjanja, prehajanja in momenti negotovosti, ki se lahko navezujejo na različne situacije (selitev v novo okolje, prihod prej neznanega človeka, smrt bližnjega, pandemija in tako dalje), s katerimi se v življenju nemalokrat srečamo, so zapisali v galeriji.

Jošt Dolinšek je vizualni umetnik, osredotočen na avtorsko fotografijo, diplomant psihologije na ljubljanski filozofski fakulteti. Klemen Skubic je fotografsko znanje pridobival na različnih delavnicah. Nina Sotelšek pa je po Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo, smer fotografija, v Ljubljani diplomirala iz umetnostne zgodovine na Filozofski fakulteti v Ljubljani.

Z razstave del Aleksandra Petrosjana
Aleksander Petrosjan
Z razstave del Aleksandra Petrosjana
Aleksander Petrosjan
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta