Poletna muzejska noč: 240 dogodkov na 122 lokacijah

Petra Zemljič Petra Zemljič
18.06.2020 13:11

Program je razgiban: nove razstave, strokovna vodstva, delavnice za otroke in družine, pripovedovanja zgodb, koncerti, online filmi ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Noč muzejev je zmeraj dobro obiskana. 
Igor Napast

Osemnajsta poletna muzejska noč bo, priprave nanjo pa so letos potekale drugače kot ponavadi. "V Skupnosti muzejev Slovenije smo dolgo razmišljali, kako se je lotiti, ker nismo vedeli, ali jo bomo lahko sploh organizirali, in če, pod kašnimi pogoji. Na koncu smo se odločili, da je ne bomo prestavili na jesen, ker je to bila tudi ena od variant, in sedaj bo tako kot ponavadi. Muzeji bodo vsebine ponujali preko spleta in v živo z določenimi omejitvami. Nekaj je namreč takšnih prireditev, kamor se je treba vnaprej prijaviti zaradi omejenega števila mest, drugače pa bo kot doslej," je sporočila dr. Aleksandra Berberih Slana, predsednica Skupnosti muzejev, pred sobotno popularno prireditvijo Poletna muzejska noč.
Začelo se bo ob 18. uri in trajalo do polnoči. Nekaj statistike: noč muzejev bo v 54 krajih po Sloveniji, sodelovalo bo 61 ustanov in prav tako 61 dislociranih enot, spominskih sob in hiš, razstavnih prostorov. Kar pomeni 240 dogodkov na 122 lokacijah. "Program je razgiban, odpirale se bodo razstave, izvajala strokovna vodstva, delavnice za otroke in družine, pripovedovanja zgodb, koncerti, online filmi in vodstva. Zelo smo tudi veseli, da se je, odkar koordiniramo projekt, priključilo pet novih muzejev in dislociranih enot - MKC Maribor, Cankarjeva spominska hiša, Muzej Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka, Muzej policijske akademije in dislocirana enota Muzeja NO Trafika - Muzej za enega," pa je pred dogodkom izpostavila ena od koordinatoric projekta Simona Tripkovič.

Poletna muzejska noč v UGM
Matej Kristovič/UGM
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta