Sveta noč in oper(et)ne uspešnice

M. H.
21.12.2021 05:55

V mariborski stolnici 21. in 22. decembra tradicionalni koncert Sveta noč Zbora Opere SNG Maribor, 22. in 23. decembra pa božično-novoletni koncert Simfoničnega orkestra s solisti v Veliki dvorani SNG

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andreja zakonjšek Krt v veseli vdovi (tags: Kultura - Torek - 08122015 - 65267335_sng_mariborpressveselavdova_) (foto: Sng Maribor)
Sng Maribor

Zbor Opere SNG Maribor, ki ga vodi Zsuzsa Budavari Novak, bo danes in jutri nastopil na tradicionalnem božičnem koncertu v Stolni cerkvi sv. Janeza Krstnika v Mariboru. Solistke in solista bodo Valentina Čuden, sopran, Lucija Krašovec, sopran, Bogdan Stopar, tenor, Stefan Pajanović, klavir, Domen Marn, klarinet. Na sporedu bodo odlomki iz božične kantate Sveta noč za solo sopran in mešani zbor, klarinet in klavir slovenskega skladatelja Andreja Makorja. Delo je skladateljev umetniški poklon Franzu Xaverju Gruberju in njegovi Sveti noči,

Jutri, 22., in v četrtek, 23. decembra, pa bo v Veliki dvorani SNG Maribor tradicionalni Božično-novoletni koncert Simfoničnega orkestra SNG Maribor pod dirigentskim vodstvom Simona Krečiča. Solistke in solisti bodo Petya Ivanova, sopran, Andreja Zakonjšek Krt, sopran, Martin Sušnik, tenor, Oksana Pečeny, violina. Na programu bodo Čajkovskega Cvetlični valček iz baleta Hrestač, Bizetova Carmen, Richarda Straussa Beim Schlafengehen iz cikla Štiri poslednje pesmi, Gounodov Faust, Francesca Cilee arija iz opere Adriana Lecouvreur, pa seveda odlomki iz novoletnega operetnega repertoarja J. Straussa, Stolza, Lecharja idr. Za uradni sklep koncerta pa Jacques Offenbach: Uvertura k opereti Orfej v podzemlju.

27. decembra bodo mariborski Božično-novoletni koncert predstavili tudi v Kulturnem centru Lendava.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta