Večernica pisateljici Maši Ogrizek za Lisičjo Luno

KR
23.09.2022 20:54

Nocoj je 26. nagrado Večernica za knjigo Lisičja luna prejela pisateljica Maša Ogrizek

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Na 27. srečanju mladinskih pisateljev Oko besede v Murski Soboti je nocoj zasijala 26. nagrada Večera za najboljše delo mladinske književnosti po izboru strokovne žirije. Prejela jo je pisateljica Maša Ogrizek, zvedava in občutljiva raziskovalka in opazovalka sveta.

Nagrado ji je podelil odgovorni urednik Večera Matija Stepišnik, ki je v govoru izpostavil književnost in kulturo kot branik, da nas ne preplavijo valovi banalnosti, da kot družba ne sedemo v plitvine primitivnosti. Rekel je: "Trgajo se stare vezi, propadajo neke obče resnice, smrt ni tabu. Niti za mlade. Zapuščamo donedavne cone udobja. Kam spadamo, komu pripadamo, kakšni smo kot družba, kakšni bomo, kje bomo končali? Kako se bodo končale naše male zgodbe in kako velike globalne? Tudi te dileme, ki jih nimamo le mi, ampak tudi otroci, ki gredo skozi gozd otroštva v prostrane gozdove odraslosti, objete v vse te velike partije, naslavlja fantazijska zgodba, ki je zmagala na letošnji večernici. Ampak saj, citiram, 'v vsakem od nas je zimzeleni gozd. Za vsakega od nas obstaja pleme.' Kajne? Ja, vse bo okej. Mora biti?"

O dobitnici večernice preberite v rubriki Portret tedna.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta