(FOTO) Izdelajte sami: Adventni aranžma v pekaču

Jasna Marin
28.11.2020 21:35
Ste že izdelali okras, s katerim boste obeležili adventno obdobje? Namesto klasičnega adventnega venčka lahko izdelate prikupen aranžma, za podlago pa uporabite star model za šarkelj ali torto.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Blumenbüro Holland

Morda ste med pospravljanjem stanovanja ali kuhinje odkrili kakšno reč, ki bi jo bilo že treba odnesti na odpad, denimo star potolčen lonec ali model za šarkelj, ki zaradi prask na materialu ni več primeren za peko peciva. Tak model bo izvrsten za nevsakdanjo praznično dekoracijo.

Za izdelavo aranžmaja potrebujete star tortni model, belo barvo v razpršilu, poliuretansko peno ali cvetličarsko gobo, štiri mini božične zvezde – če nimate pravih, uporabite umetne ali pa denimo v naravi poiščite vejice panešpljice z rdečimi plodovi –, držala za sveče, podolgovate sveče, smrekove storže, okrasni cvetličarski trak.

1. korak

Temeljito očistite stari tortni model in ga od znotraj in od zunaj popršite z belo barvo v spreju. Barva naj se povsem posuši, preden nadaljujete izdelavo okrasnega aranžmaja.
{api_embed_photo}609706{/api_embed_photo}

2. korak

Iz poliuretanske pene – takšne, kot jo uporabljajo za tapeciranje pohištva – izrežite štiri kocke in jih s pištolo z vročim lepilom enakomerno prilepite v pekač. Nato v vsako kocko pene vstavite držalo za sveče.
{api_embed_photo}609707{/api_embed_photo}

3. korak

Če so božične zvezde iz umetnega materiala ali če boste uporabili vejice iz narave, jih lahko zapičite v cvetličarsko gobo. Če pa imate prave božične zvezde, te izlončite, prostorčke med peno zapolnite z nekaj substrata za lončnice in vanj posadite rastline. Nato zemljo zalijte z vodo, segreto na sobno temperaturo.
{api_embed_photo}609709{/api_embed_photo}

4. korak

Smrekove storže na spodnjem delu ovijte s cvetličarsko žico in vtaknite v peno. Na eni strani aranžmaja pritrdite dolg cvetličarski trak. Naposled na držala pritrdite še sveče in okras je nared.
{api_embed_photo}609710{/api_embed_photo}
{api_embed_photo}609705{/api_embed_photo}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta