LUNOS ponovno predstavlja inovativno novost na trgu - LUNOtherm-G

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
16.09.2024 00:00

LUNOS z veseljem sporoča uradno odobritev in začetek prodaje novega fasadnega elementa LUNOtherm-G.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Element LUNOtherm-G, ki se od elementa LUNOtherm-S razlikuje po svoji ravni zasnovi, je 8. julija 2024 odobril Nemški inštitut za konstrukcijsko inženirstvo (DIBt).

Nova zasnova za največjo prilagodljivost

LUNOtherm-G je najnovejši dosežek na področju fasadnih elementov LUNOtherm. Medtem, ko je za element LUNOtherm-S značilna oblika črke L, je za element LUNOtherm-G značilna ravna oblika. Ta sprememba zasnove omogoča še bolj prilagodljivo postavitev in razširjene možnosti vgradnje, kar projektantom in lastnikom stavb ponuja večjo svobodo pri oblikovanju fasade.

Izboljšana zvočna izolacija in enostavnejše upravljanje

Sistem LUNOtherm-G je optimiziran za izjemno zvočno izolacijo, odlikuje pa ga tudi izjemno nizka teža. Zaradi tega je z njim lažje ravnati - tako v logistiki kot na gradbišču.

Prilagodljive možnosti vgradnje in dodatne Izboljšave

LUNOtherm-G je vgrajen kot končni element v izolacijski sloj toplotnoizolacijskih kompozitnih sistemov. Zračno odprtino je mogoče namestiti na različnih mestih, na primer v okensko polico, v okensko odprtino ali pod okno, kar omogoča tudi enostavno kombiniranje z roletnimi škatlami. Za še višje vrednosti zvočne izolativnosti je mogoče dodati dušilec zvoka LUNOS 9/SD-LS.

Pomemben korak naprej za LUNOS 

Novi LUNOtherm-G

Z odobritvijo sistema LUNOtherm-G s strani nemškega inštituta za konstrukcijsko inženirstvo (DIBt) je ta fasadni element šele drugi tovrstni element na trgu, ki je prejel ta pomemben certifikat. To poudarja visoko kakovost in zanesljivost izdelka.

DIBt je podjetju LUNOS certifikat prvič potrdil leta 2005 za sistema LUNOtherm A in B.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.