Marlesovi modularni objekti v okolici Stuttgarta

Oglasno sporočilo
18.11.2020 02:00

Pri mariborskem proizvajalcu lesenih objektov in montažnih hiš so nedavno zaključili devetmesečni projekt mobilnih modularnih objektov v Nemčiji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marles

V podjetju Marles verjamejo, da ima poleg kakovosti zelo pomembno vlogo okolju prijazna in energetsko učinkovita gradnja. Kot proizvajalci lesenih objektov se ponašajo z mednarodno priznanimi certifikati in preverjeno kakovostjo, kar v veliki meri udejanjajo na zelo zahtevnem nemškem trgu: 26. oktobra letos so zaključili devetmesečni projekt mobilnih modularnih objektov v Nemčiji.

Šestintrideset modularnih objektov

Projekt Kernen, v katerega je investiralo podjetje Kreisbaugesellschaft Waiblingen GmbH s sedmimi milijoni evrov, pri čemer je bil Marlesov vložek 2,9 milijona evrov, bo v istoimenskem mestu blizu Stuttgarta služil kot odličen primer prilagodljivih rešitev za različne segmente stanovalcev.

Modularne enote so v celoti in na ključ izdelane v proizvodnih prostorih podjetja Marles in s posebnim transportom pripeljane v okolico mesta Stuttgart.
Marles

Investitor je v Marlesovih modularnih objektih prepoznal vrednost ter kakovost lesene gradnje in želel vplivati na novo izkušnjo sodobnega bivanja. Šestintrideset modularnih objektov so koncipirali tako, da so zaradi svoje mobilnosti, hitre izgradnje, visoke stopnje dokončanosti objekta in večnamenske uporabe prava rešitev za inovacije novodobnih gradenj. Pri snovanju so razmišljali tudi o uskladitvi z okolico, pri čemer so ustvarili ambiente, povezane z naravo, hkrati pa so ponudili funkcionalne in racionalne rešitve, ki bodo uporabnikom zagotavljale kakovost in udobje bivanja.

Bivanjski moduli so sestavljeni izključno iz ekološko razgradljivih materialov.
Marles

Vselitev stanovalcev v pičlih dveh urah

Industrijska izdelava modularnih enot se je v Marlesu pričela februarja 2020, danes, dobrega pol leta kasneje, se projekt 36 modulov razprostira na približno 2100 m2 površine. Posebnost tovrstnih projektov je, da so v celoti in na ključ izdelani v proizvodnih prostorih podjetja Marles in s posebnim transportom pripeljani na mesto končne postavitve, kjer se uporabniki vselijo v objekt v pičlih dveh urah po sami dobavi. Pri Marlesu pravijo, da se zavedajo pomena obnovljivih virov in materialov, zato so moduli sestavljeni izključno iz ekološko razgradljivih materialov. S tem so v celoti zadostili kriterijem koncepta Tripple Zero, ki je v svetovnem merilu standard za obnovljivo arhitekturo in določa zahteve, ki jih mora izpolniti zgradba, da izpolni želje glede trajnosti v grajenem okolju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta