Naložba v zeleno prihodnost, ki se vam bo dvojno obrestovala

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
11.05.2023 10:27

Sončne module Moje elektrarne lahko zakupite na spodnji povezavi

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv naročnika

Kar smo zapisali v naslovu članka, drži 100%.

Če zakupite sončne module Moje elektrarne, se vam bo naložba dvojno obrestovala, prvič s triodstotnimi obrestmi in drugič z življenjem na dobri poti v čisto brezogljično družbo.

Temu zadnjemu trendu, ki postaja nujnost za preživetje civilizacije, je bila posvečena tudi današnja Večerova zelena konferenca, na kateri je podjetje Moja elektrarna aktivno sodelovalo. Več o izhodiščih konference in stališčih predsednika krovne fotovoltaične organizacije ter direktorja Moje elektrarne Primoža Tručla, si lahko preberete v nadaljevanju.

Obenem vas vabimo, da svoje prihranke, če jih želite varno oplemenititi, z najemom sončnih  modulov Moje elektrarne vežete v zeleno prihodnost. Prihodnje generacije vam bodo hvaležne, vi pa boste poleg dobrega občutka za to tudi finančno nagrajeni.

Na okrogli mizi »Zelena preobrazba danes za boljši jutri. Cilj je dosegljiv!« je razpravljal tudi predsednik Združenja slovenske fotovoltaike in direktor podjetja Moja elektrarna d.o.o. Primož Tručl (na spodnji fotografiji drugi z leve).
Arhiv Naročnika

Glavni poudarki Primoža Tručla, predsednika Združenja slovenske fotovoltaike in direktorja podjetja Moja elektrarna d.o.o.:

Prvič.

Največji izziv na energetskem področju je spreminjanje obstoječe paradigme, za kar je predpogoj sprememba navad. To je najzahtevnejši del naloge, ki se zdi pogosto neuresničljiv, vsaj kratkoročno, a ni.

Ob tem je treba posodobiti tudi poglede na proizvodnjo in porabo energije, fokus pa mora biti na zeleni elektriki.

Ko bomo uspeli delovati na osnovi teh novih stališč pod pogojem, da bodo med Slovenci na splošno sprejeta in udejanjena v praksi, potem bomo lahko govorili o zelenem prehodu in zeleni prihodnosti, prej ne.  

Drugič.

V energetskem miksu fotovoltaike ne smemo jemati kot nekaj "za zraven", kar se danes pogosto dogaja.

Energija iz sonca mora v Sloveniji – skupaj s proizvodnjo hidroelektrarn in jedrske elektrarne, dokler jo bomo imeli –, predstavljati temelj bodoče energetske oskrbe.

V preostalem času delovanja jedrske elektrarne pa bo treba poskrbeti za zadostno količino na novo postavljenih sončnih elektrarn, da bomo po zaprtju nuklearke lahko dejansko začeli živeti v zeleni prihodnosti neodvisno od fosilnih goriv in tudi od oskrbe iz tujine.  

Tretjič.

Vzpostaviti moramo pogoje, ki bodo omogočali hitrejše postavljanje sončnih elektrarn; v teh zaostrenih časih se zdi nemogoče, da to še ni udejanjeno.

Poenostaviti je treba torej administrativne postopke pri večjih sončnih elektrarnah in omogočiti priklope s strani distributerjev pri malih sončnih elektrarnah.

Osnovni tehnični problem pa še vedno tiči v omrežju, zato je nujno hitrejše posodabljanje infrastrukture s poudarkom na izgradnji pametnih omrežij, ki bodo omogočala prilagajanje odjema in proizvodnje.

Ena izmed naših sončnih elektrarn za najem sončnih modulov. Elektrarna stoji v Postojni in je edina v Sloveniji, na kateri je mogoče zakupiti sončne module kot obliko vlaganja presežnih finančnih sredstev. Sicer pa gre za našo že 30. sončno elektrarno, na kateri imajo vlagatelji, slovenski državljani, možnost naložbe v zeleno prihodnost.
Arhiv naročnika
Arhiv naročnika
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.