Pripravite se na sezono ogrevanja z IR paneli Ekosen

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
12.09.2024 14:13

Zakaj se je pomembno pravočasno pripraviti ogrevanje?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Naročnika

Ko se dnevi začnejo krajšati in temperature počasi padajo, je čas, da razmislimo o pripravi ogrevalnega sistema. Pravočasna priprava vam lahko prihrani veliko težav, hkrati pa zagotovi, da bo vaš dom topel, ko bo to res potrebno. Z uporabo IR-panelov Ekosen, je priprava na ogrevalno sezono enostavna in učinkovita.

IR-ogrevanje kot sodobna rešitev za ogrevanje

IR-ogrevanje deluje na osnovi infrardečega sevanja, ki toploto prenaša neposredno na predmete in osebe v prostoru, namesto da bi segrevalo zrak. To pomeni, da je ogrevanje bolj učinkovito, saj ne prihaja do velikih toplotnih izgub, kot je to značilno za konvencionalne sisteme, kjer toplota hitro uide skozi odprtine ali ohlapno izolacijo.

Ena izmed ključnih prednosti IR-ogrevanja je, da zagotavlja enakomerno porazdelitev toplote. S tem se izognete tistim hladnim kotičkom prostora, ki jih pri klasičnih sistemih pogosto ne uspete segreti. Poleg tega IR-paneli ne povzročajo kroženja zraka in prahu, kar je izjemno pomembno za ljudi z alergijami ali dihalnimi težavami.

IR-ogrevanje tudi pozitivno vpliva na bivalno udobje. Naravna toplota, ki jo oddajajo IR-paneli, je podobna sončnemu sevanju, zato je občutek toplote bolj prijeten in naraven. Poleg tega delujejo popolnoma tiho in jih je mogoče estetsko vključiti v vsak prostor.

Arhiv Naročnika

Prednosti IR-ogrevanja pred klasičnimi sistemi

Arhiv Naročnika

IR-ogrevanje ponuja številne prednosti pred tradicionalnimi načini ogrevanja, kot je recimo toplotna črpalka. Prvič, IR-paneli imajo daljšo življenjsko dobo, saj ne vsebujejo gibljivih delov, ki bi se lahko obrabili. IR panlei ne potrebujejo vzdrževanja, to pomeni, da boste prihranili tako čas kot denar. Poleg tega ne potrebujete nobene kotlovnice, gorilnikov ali dimnikov, kar dodatno zmanjša stroške namestitv.

Druga pomembna prednost je energetska učinkovitost. Ker IR-paneli neposredno ogrevajo predmete in ljudi, ne prihaja do nepotrebnih izgub energije pri segrevanju zraka. Posledično lahko porabo energije zmanjšate tudi za več kot 50%. To ne pomeni le nižjih stroškov, ampak tudi manjšo obremenitev okolja.

Nenazadnje je IR-ogrevanje izjemno prilagodljivo. Sistem, ki ga ponujamo pri Ekosenu, omogoča ogrevanje točno določenih prostorov in območij, kar pomeni, da ne zapravljate energije za prostore, ki jih ne uporabljate. To je še posebej uporabno v večjih stanovanjih ali hišah, kjer je potrebno različne dele objekta ogrevati na različne temperature.

Učinkovit nadzor s sistemom IR SUN regulator

Natančno upravljanje ogrevalnega sistema je ključnega pomena za udobno in energijsko varčno bivanje. Ekosenov IR SUN regulator je napredna naprava, ki omogoča popoln nadzor nad delovanjem IR-panelov. Z njim lahko nastavite različne temperature za različne prostore in urnike ogrevanja glede na vaše potrebe.

To pomeni, da lahko v spalnici ohranite nekoliko nižjo temperaturo, medtem ko bo dnevna soba prijetno topla, ko pridete domov. Sistem je preprost za uporabo in omogoča nastavitve po meri, kar zagotavlja optimalno porabo energije. Z uporabo regulatorja lahko prihranite še več, saj preprečuje prekomerno ogrevanje prostorov in s tem zmanjšuje porabo električne energije.

Energijska učinkovitost IR-panelov

IR-paneli, ki jih ponujamo pri Ekosenu, so izjemno energetsko učinkoviti. Ker delujejo na osnovi infrardečih žarkov, neposredno ogrevajo predmete in ne zraka, kar pomeni, da se toplota ne izgublja. Prostor se segreje hitreje, hkrati pa ohranja prijetno toploto dlje časa. Tudi če ogrevanje izklopite, bo prostor ostal topel zaradi akumulacije toplote v predmetih.

V primerjavi s tradicionalnimi sistemi lahko z IR-ogrevanjem prihranite več kot 50% energije. To pomeni nižje stroške ogrevanja in manjši vpliv na okolje. Poleg tega pa se zaradi enakomerne porazdelitve toplote izboljša bivalno udobje, saj ni temperaturnih nihanj ali hladnih območij.

Arhiv Naročnika

Primeri uporabe IR-panelov Ekosen

IR-paneli so odlična rešitev za širok spekter objektov. Uporabljajo se tako v novogradnjah kot pri adaptacijah starejših zgradb. Ker ne potrebujejo kompleksnih napeljav, so enostavni za vgradnjo v katerikoli prostor. Poleg tega so odlična izbira za vse, ki želijo preiti z energijsko potratnih sistemov na bolj trajnostno in varčno rešitev.

V stanovanjskih objektih lahko IR-paneli poskrbijo za prijetno toploto v dnevnih sobah, spalnicah, kopalnicah in celo garažah. V poslovnih prostorih pa so priljubljena izbira, saj zagotavljajo enakomerno ogrevanje večjih pisarn in delavnic brez visokih stroškov namestitve in obratovanja.

Osebni nasvet za brezskrbno zimo

Z Ekosen IR-paneli se vam ni treba več ukvarjati s kompleksnimi ogrevalnimi sistemi. Njihova enostavna uporaba, visoka energetska učinkovitost in nizki stroški vzdrževanja so razlogi, zakaj je IR-ogrevanje prava izbira za vsako gospodinjstvo. Pripravite se na sezono ogrevanja že danes in uživajte v toplem domu brez nepotrebnih skrbi.

Kontaktirajte nas na 080 10 30 in povprašajte za brezplačne meritve na vašem domu.

Obiščite našo spletno stran https://ekosen.si/, ali naše salone v Miklavžu na Dravskem polju, Ljubljani ali Kopru in se pozanimajte več o IR ogrevanju in samih panelih.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.