V Celju pričenjajo leto s čisto novim sejmom

Dušan Waldhutter
26.01.2019 01:03

Sejemsko sezono bodo začeli že 30. januarja, z novim sejmom Agritech, posvečenem kmetijski in gozdarski mehanizaciji. Ampak vse do Sloverotike, ki bo decembra, se bo v Celju dogajalo še marsikaj zanimivega.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Janko Rath

Prvi Agritech, sejem kmetijske in gozdarske mehanizacije, bodo na celjskem sejmišču od 30. januarja do 3. februarja organizirali na pobudo Združenja proizvajalcev in uvoznikov kmetijske in gozdarske tehnologije (ZKGT). Predstavil bo najnovejšo mehanizacijo, ki jo kmetje in gozdarji potrebujejo pri svojem delu. Mladi kmetje so namreč generacija, ki jo spremljajo inovativnost, znanje in tudi pogum, da sodobnost in drugačen pogled na obdelavo zemlje prenesejo v prakso.
"Po zgledu kmetijskih sejmov iz tujine, ki potekajo v stalnih dvoranah pozimi, smo na celjskem sejmišču na pobudo ZKGT prepoznali priložnost, da lahko kot največje in najsodobnejše opremljeno sejmišče edini v Sloveniji omogočimo kvalitetno predstavitev v notranjih prostorih tudi podjetjem s področja kmetijske in gozdarske mehanizacije. Člani ZKGT se bodo tako predstavili v treh dvoranah - L, K in D - na skoraj 11.000 kvadratnih metrih, druge razpoložljive dvorane pa bodo namenjene še preostalim ponudnikom s teh področij," pravi izvršni direktor družbe mag. Robert Otorepec. Razstavni program sejma bo tako poleg kmetijske in gozdarske mehanizacije obsegal še izdelke in storitve, ki jih kmetje in gozdarji potrebujejo pri opravljanju svoje dejavnosti.

Največja prednost obiska sejma MOS je hitro in enostavno informiranje o ponudbi s posameznega področja. Zaradi izjemne ponudbe so razstavno vsebino pred dvema letoma razdelili na pet zaokroženih segmentov.
Celjski Sejem

Marca bo posebno živahno

V marcu vas bo na sejmišče vabil sklop sejmov, kjer lahko z eno vstopnico obiščete in si ogledate vse. Med 15. in 17. marcem bodo potekali Flora, Altermed, Kulinart in Festival kave Slovenija, med 16. in 17. marcem še Poroka in ApiSlovenija. Slednji bo predstavil dobre čebelarske prakse in ekološko čebelarstvo ter širok izbor čebelarske opreme, medu in medenih izdelkov. Altermed, ki ga najbrž tudi že poznate, je sejem alternativne in komplementarne medicine, naravnih izdelkov in zdrave prehrane. Tam bodo potekala številna predavanja in delavnice v živo z največjimi mojstri zdravega življenja. Na sejmu Poroka bodo vse za svoj najlepši dan našli zaljubljeni, na Flori bo obiskovalce čakalo vse za vrt, dom in okolico, spoznati bo mogoče številne praktične rešitve in novosti tako v okrasnem kot v zelenjavnem vrtu. Kulinaričnim užitkom se bo mogoče predajati na Kulinartu, iz sosednje dvorane pa bo dišalo po kavi – Festival kave Slovenija bo seznanil s celotnim postopkom pridelave in priprave kave ter ponudil najrazličnejše variacije tega priljubljenega zvarka, zato bodo na svoj račun znova prišli mojstri in ljubitelji tega napitka. Obetajo se številni izobraževalni dogodki, degustacije in nakup opreme. Marčevski sejemski vikend prinaša ugodne nakupe izdelkov za pomladni začetek del na vrtu, prikaz novih trendov, številne nasvete za zdrav, vitalen in uravnotežen način življenja ter neposreden stik z največjimi mojstri zdravega življenja.

Med 29. novembrom in 1. decembrom bo obiskovalke in obiskovalce grela 12. Sloverotika, najbolj vroči sejem daleč naokoli.
Brumec/celjski Sejem

Letos znova Mednarodni industrijski sejem

Mednarodni industrijski sejem je bienalni sejem, torej na dve leti. Letos ga bodo odprli 9. in zaprli 12. aprila, vsekakor pa velja omeniti, da je postal s svojo hitro rastjo razstavljavcev in obiskovalcev v zadnjih nekaj letih prepričljivo največji in najpomembnejši sejem s področij strojegradje in orodjarstva, varjenja in rezanja v jugovzhodni Evropi. Razdeljen bo na več področij: orodjarstvo (forma tool), varjenje in rezanje, materiali in komponente ter napredne tehnologije. Pričakujejo najpomembnejše proizvajalce, nosilce ključnih blagovnih znamk na področju orodjarstva, strojegradnje, varjenja in rezanja, materialov in komponent ter naprednih tehnologij. Na zadnjem sejmu je bil odziv razstavljavcev dejansko izjemen, tako da so razstavnim površinam namenili dve dodatni sejemski dvorani, v Celju pa je bilo mogoče videti več milijonov evrov vredne stroje in drugo opremo za učinkovito industrijsko proizvodnjo. Več kot 30 odstotkov razstavljavcev že tradicionalno pride iz tujine, če pa upoštevamo poreklo predstavljenih blagovnih znamk, delež blagovnih znamk iz tujine preseže 75 odstotkov vseh predstavljenih.

Na Altermedu se boste srečali z alternativno in komplementarno medicino, naravnimi izdelki in zdravo prehrano.
Janko Rath

Majski mobilnostni trojček

Natančno mesec kasneje, med 9. in 12. majem, bodo znova postavljeni strokovni sejmi, tokrat gre za trojček Avto in vzdrževanje, Moto boom, Gospodarska vozila in Logistika. Avto in vzdrževanje bo prikazal ponudbo novosti s področja avtoservisne dejavnosti in avtomobilizma, Gospodarska vozila in logistika pa bosta predstavila trende gospodarskih in dostavnih vozil, opremo ter učinkovite logistične rešitve. Sejmoma se bo tradicionalno pridružil sejem Moto boom, ki velja za pravo poslastico za ljubitelje motociklizma.

Pa še največja prireditev v regiji

Mnogi že danes težko pričakujejo največjo prireditev v regiji – sejem, ki ga poznajo menda res vsi Slovenci: Mednarodni obrtni sejem (MOS). Med 10. in 15. septembrom bo na celjskem sejmišču že njegova 52. manifestacija. MOS je poslovno-sejemska prireditev, ki pokriva pet področij: MOS Dom – vse za gradnjo in obnovo doma, MOS Turizem – kamping in karavaning, destinacije in kulinarika, MOS Tehnika – oprema in materiali za obrt in industrijo, MOS B2B – poslovne storitve in poslovne priložnosti v tujini, MOS Plus – izdelki široke potrošnje. Sejemski mega dogodek spremljajo številna predavanja, dogodki in delavnice s posameznih področij, kjer lahko obiskovalci dobijo koristne informacije. MOS ima tradicionalno tudi državo partnerico, kar dodatno olajša vzpostavitev gospodarskih vezi med državama. Zbiranje informacij o tem, kaj je na tržišču dostopno, v času masovne proizvodnje ni mačji kašelj. Za skrajšanje tega dolgotrajnega procesa je, ko gre za večje naložbe, vsekakor priporočljiv obisk tega sejma. Na njem lahko v enem dnevu pregledate široko ponudbo, zberete potrebne informacije, ponudbo med sabo primerjate in se nato lažje odločite za najboljšo rešitev. Ponudbo razstavljavcev pogosto spremlja obsejemsko dogajanje: lahko se udeležite različnih brezplačnih svetovalnic in predavanj neodvisnih strokovnjakov. Razstavljavci ponujajo v času sejma sejemske popuste, organizatorji pa poskrbijo tudi za zabavo otrok, zaradi česar dan z družino ne mine brez nasmehov. In tako bo zagotovo tudi na letošnjem MOS-u.

Koledar sejemskih prireditev v Celju
Celjski Sejem

Za zaključek najbolj vroči sejem

Tradicionalno bodo sejemsko leto v Celju kljub hladnim dnevom konec novembra sklenili zelo vroče. Med 29. novembrom in 1. decembrom bo obiskovalke in obiskovalce grela 12. Sloverotika, najbolj vroči sejem daleč naokoli. Sejmišče zasedejo erotični šovi in razstavni prostori, ki popestrijo življenje vsakomur; to je privlačna mešanica šovov na odru in v mini teatrih. Na zadnjem dogodku se je na glavnem odru, v mini teatrih in na posameznih interaktivnih točkah vsak dan zvrstilo več kot 30 šovov s 25 nastopajočimi. Sproščeno, primerno za vse, ki imajo radi življenje, in vsekakor že tradicionalno uspešen zaključek sejemskega leta v Celju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta