(VIDEO) Izziv z vrvico: vse to lahko oblikujete z njo

Jasna Marin Jasna Marin
29.10.2020 20:54

Vrvi in vrvice povezujejo, utrjujejo in razvnemejo domišljijo. Z njimi lahko počnemo marsikaj: jih zavezujemo, odvezujemo, nanje kaj obešamo ali iz njih oblikujemo izdelke, ki popestrijo stanovanje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Ste kot otrok na počitnicah pri sestrični ali teti imeli priložnost skočiti v ustvarjalni svet vrvic in makramejev? Zakaj bi le v mislih obujali spomine na ustvarjalne čase, ko pa se lahko brez zadržkov lotite sproščujočega dela.

Kako že gre?

Pet dolgih vrvic, zvezanih na paličico, in potem prepletanje, zategovanje, vozlanje … Spomin boste najlaže osvežili, če poiščete dober video, ki vas korak za korakom popelje od vrvice do končnega izdelka, s katerim boste okrasili dom.

Igrica za ogrevanje

Če ste šele v fazi ogrevanja prstov, lahko najprej obudite staro igro z vrvico, imenovano mačja zibka. Ta je bila nekoč izjemno popularna med šolskimi odmori, ko še ni bilo mobilnih telefonov. Bodite brez skrbi, igrica še vedno premami majhne in velike. Zanjo potrebujete približno meter dolgo mehko in prožno volneno ali konopljino vrvico, ki ji zavozlate konca, da dobite sklenjen krog. Nato pa si jo z drugim(i) predajajte iz rok v roke, s prstov na prste, da nastanejo liki in figure. Presenečeni boste, kako lahko preprosta vrvica zaneti iskrico veselja in utrdi potrpežljivost.
Ko končate z igro, poiščite močnejšo vrv v vrtni lopi ali shrambi. Pazite le, da ne bo tista, ki jo kdo potrebuje za vleko avtomobila ali privezovanje čolna na pomolu.
Vrvi v sebi skrivajo neverjeten potencial; so čudovite, ko se želite obdati z izdelki iz domače delavnice, v katere ste vtkali niti svoje duše. Predmeti, skozi katere boste sami napeljali vrvico, vas bodo razveselili, kadar boste sami, in vzbujali ponos tudi otrokom, če jih vpeljete v čudoviti svet vrvic.

Lesena igrača, na katero se napelje vrvica, spodbuja k ustvarjanju vzorcev, izboljša koncentracijo in obenem pomirja.
Blue Brontide


Blue Brontide


Zvezdast makrame, ki ga lahko uporabite kot namizni okras ali postavek za kozarec.
My Little Wish

Viseči regali in gugalniki

Naj bo vrv sesukana ali pletena, z njo boste prostoru dodali edinstveno teksturo in močen značaj. Vrv v dom prinaša pridih mornarskega ali eksotike, predmete postavi v nov kontekst, zlasti če visijo s stropa tam, kjer bi pričakovali, da jih bodo nosile čvrste lesene noge.
Če bo v prihodnjih dneh v vašem stanovanju zaživel viseči regal ali polička na vrvicah v spalnici, morda tudi pleten gugalni stol v dnevni sobi, v vsakem primeru pazite, da so vrvi zares čvrste. Pa dober klin pritrdite v strop, da ne boste na koncu zaklicali, klinc, pa tak klin. Kajti vrv, pa naj bo še tako močna, vselej potrebuje nekaj ali nekoga, ki jo čvrsto drži v primežu. Sicer bo nemo obležala na tleh in potrpežljivo čakala, da jo kdo z otroško domišljijo prebudi v življenje.

Makrame
Shutterstock


Pleten gugalnik
Ella James
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta