Adrian P. Kezele bo predaval v Mariboru: Sprejmimo ponudbo življenja

Bojan Tomažič Bojan Tomažič
27.01.2018 00:34

Adrian P. Kezele bo predaval v Narodnem domu v Mariboru 23. januarja 2020. Poleg astrološke napovedi za leto 2020 bo predaval o temi Kako do obilja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Adrian Kezele se več kot štirideset let ukvarja z duhovnostjo, čeprav to področje ni jasno določeno in je zato še najbolje reči, da je to (vsaj v njegovem primeru) nekaj, kar obsega vse življenje. Ko skupaj premlevava, kaj torej on je, se ponudi izraz raziskovalec zavesti. Napisal je več kot štirideset knjig, predava in vodi delavnice, zasnoval je triletni študij džotiša. Ima veliko za povedati in tisto, kar pove, je plod njegovih iskanj in snovanj. Narediti je treba še veliko, zato si postavi prioritete. "Poučevanje integralne meditacije ima še vedno prednost, ker zdaj postaja očitno, kako potrebna je ljudem prava izkušnja meditiranja. Ne zgolj zaradi nervoze in stresa, ampak tudi zaradi razumevanja svojega bistva, ki je zavest."

Črne misli niso v pomoč

"Na začetku enaindvajsetega stoletja vsi bolj ali manj razmišljamo o izzivih in strahotah tega sveta. Okupirani smo z zagotavljanjem eksistence zase in za družino, želimo dobro živeti in to si zaslužimo. Vendarle pa se postavlja vprašanje, ali gremo v pravo smer," povzema, kako živimo. Ali ima življenje smisel, se sprašujemo še glasneje kot naši predniki. "Bom uspešen oziroma uspešna pri ustvarjanju sreče in obilja? Bomo uspešni pri ustvarjanju boljše prihodnosti za otroke? Ali sploh prihodnost bo in kaj lahko od nje pričakujemo?" so vprašanja, ko je treba plačevati stroške življenja.
Opozori, da črne misli ne pomagajo. "Strah in zaskrbljenost še manj. Vseeno je treba reči, da nasploh razmere niso dobre. Če bo šlo vse tako naprej, je verjetno, da bosta nastala uničenja in trpljenja. Sklep se nam ponuja sam od sebe: nujne so spremembe, glede na to, kako je vse to videti, potrebujemo veliko sprememb."

Dobro je vedeti, kaj si želimo od življenja

Naš čas se ne razlikuje kaj dosti od prejšnjih obdobij, opomni Adrian Kezele. "V nekaj tisoč letih se nismo spremenili. Zmerom so bili modri ljudje, ki so opozarjali na potrebo po drugačnem pristopu do ljudi. Tile tega niso počeli zaman. Evolucija je počasen proces. Narava nam kaže, da so v njej tudi slepe ulice. To, da smo še tu, daje upanje."
Obrniti se moramo k novim idejam, da bomo pri sebi spodbudili nujne spremembe, ki bodo pripeljale do tistega, kar si želimo, to pa sta mir in varna prihodnost za vsa živa bitja in vso naravo. Ta obrat predpostavlja tudi, da moramo zavreči nekatere navade. Majhne spremembe v naših stališčih lahko povzročijo velike rezultate v zasebnem življenju, naredijo nas bolj srečne in uspešne. Ko to dosežemo, bomo bolj sposobni prispevati k spremembam na širši ravni."
Novi način razmišljanja lahko preobrazi naše življenje. Ob novih idejah je vedno dobro imeti v mislih to, kar si resnično želimo od svojega življenja. "Življenje zahteva veliko, a tudi ponuja več od tistega, kar od njega dobimo. Ponudbo je modro sprejeti."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta