Ana Kamenik predstavila knjigo Ravnateljeva hči: Tragedijo želim spremeniti v nekaj lepega

Branka Bezjak Branka Bezjak
16.10.2024 14:20

Pred desetimi leti se je njeno in življenje celotne družine sesulo kot hišica iz kart. Njen oče, ravnatelj ene od mariborskih srednjih šol, je storil samomor po javnem pogromu ob objavi posnetka njegovega spolnega akta z učiteljico

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ana Kamenik na dogodku ob izidu njene knjige Ravnateljeva hči 
Andrej Petelinšek

"To je njegova zgodba skozi moje oči," je na zelo čustvenem dogodku v Slovenski Bistrici v torek zvečer uvodoma povedala Ana Kamenik. "Sedaj sem vse skupaj predelala do te mere, da lahko tragedijo spremenim v nekaj lepega. V nekaj, kar upam, da bo pustilo sled in se dotaknilo ljudi," je še povedala na dan, ko je bila njena knjiga Ravnateljeva hči prvič dostopna javnosti.

Toda to je bil vse prej kot literarni večer, kar je morda kdo od obiskovalcev pričakoval, da bo. To je bil njen večer, izpeljan po vnaprej natančno pripravljenem scenariju. Večer, na katerega je v prvi vrsti povabila vse, ki so ji stali ob strani, ko ji je bilo najhuje, tisti, ki ji niso obrnili hrbta, se iz nje in njene družine pred desetimi leti posmehovali in pisali zlobne, privoščljive komentarje. 

Slomškov dom je bil zapolnjen z obiskovalci. A to ni bil literarni večer. 
Andrej Petelinšek

Zato so bile kar prve tri vrste v dvorani Slomškovega doma, ki je bila sicer poln do zadnjega kotička, rezervirane, namenjene točno določenim. Prva vrsta pa seveda njenim najbližjim, mami, bratu, svakinji in tudi očimu, ki sedaj vsaj delno nadomešča vlogo očeta, je dejala. Njim je tudi namenila prve izvode knjige, ki je bila tudi za nakup dostopna šele ta dan, 15. oktobra, kar je sicer rojstni dan njenega očeta. 

Tudi v programu večera so nastopile njej drage osebe, nekdanji sošolki, ki nastopata pod imenom Dvojčici na kvadrat, pogovor z avtorico je odvodila prav tako Anina prijateljica Gaja Omerzi.

Knjiga pa je "opomin za vse tiste, ki se vedno znova čutijo poklicane soditi, je moč za vse tiste, ki bodo izgubili vero v ljudi. Zahvala tistim, ki so novembra 2014 v prvi vrsti ostali ljudje. In je spomin na nekoga, ki ga je ubila zloba ljudi," je še na dogodku povedala Ana Kamenik. 

Andrej Petelinšek

Kakšne misli je še delila danes 26-letna fizioterapevtka, ki, kot pravi, ni le ravnateljeva hči, temveč ima tudi številne vloge, boste lahko prebrali v prihodnji številki Večera v nedeljo. 

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta