(AVDIO) Grema na kafe z Anito Sobočan: Mariborčanke imajo zmagovalno miselnost

Miha Dajčman Miha Dajčman
03.03.2020 18:40

Anita Sobočan je kapetanka odbojkarskega kluba Nova KBM Branik.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Zdi se mi, da je težje ostati na vrhu, kot samo priti do njega. Malo mi je žal, da ljudje tega malo bolj ne cenijo," pravi Anita Sobočan, odbojkarica Nove KBM Branik.
Igor Napast

Pred več kot petimi leti se je kot dijakinja drugega letnika Prve gimnazije v Celju odločila, da bo šolanje in odbojkarsko pot nadaljevala v Mariboru, kjer je doma najuspešnejši ženski odbojkarski klub v državi. V mestu ob Dravi se Anita Sobočan zdaj počuti domače, pri le 22 letih je na začetku sezone postala kapetanka Nove KBM Branik. Srečali smo se v Drašu, pred enim od jutranjih treningov odbojkaric. Včasih se dekleta pošalijo, da je to njihov drugi dom, takoj za dvorano Lukna, saj v Drašu redno trenirajo. Pila je kavo z mlekom.

Pogovoru prisluhnite na povezavi TUKAJ.
{soundcloud}https://soundcloud.com/vecerpodkast/grema-na-kafe-anita-sobocan{/soundcloud}​​


Danes smo v Drašu, ker imate tukaj trening. Kam se sicer odpravite na kavo?
"Blizu, na poti od Draša v središče mesta, imamo Pohorsko kavarno. To sezono se veliko družim z Nino Stojiljković, ki se nam je pridružila pred sezono (22-letna francoska reprezentantka je prišla iz francoskega kluba Quimper Volley 29, op. p.), najraje jo peljem vsakič drugam, da vidi čim več."
Se po več kot petih letih v Mariboru tukaj počutite domače?
"To je moja šesta sezona v Mariboru. Da, počutim se domače tukaj. Upam, da mama in ata tega ne prebereta ali slišita, ker bosta morda malo žalostna, ampak bi rekla, da je Maribor zdaj že moj dom."
Kaj ste si mislili, ko ste še kot mladoletnica iz Braslovč prišli v Maribor?
"Strah me je bilo, da se ne bom znašla v velikem mestu. No, če primerjaš Braslovče in Maribor, je Maribor večji. Potem sem potrebovala dva dneva in sem se znašla, ni bilo nobenega problema."

Igor Napast
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta