(AVDIO) Grema na kafe z Urošem Kaurinom: Ne mi smo Maribor, ampak vsi smo Maribor

Miha Dajčman Miha Dajčman
28.01.2020 19:30

Uroš Kaurin je član KUD Moment in ansambla Lutkovnega gledališča Maribor

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Kot da je skrb za kulturno dediščino že avtomatsko dobrodelnost. Ni, je investicija," pravi Uroš Kaurin.
Sašo Bizjak

Mariborski igralec Uroš Kaurin se je po desetletju dela v Slovenskem mladinskem gledališču vrnil v Maribor, kjer vrsto let deluje v KUD-u Moment, nevladni in neprofitni organizaciji, kjer ustvarjajo in razvijajo neodvisno gledališče (so del skupnosti GT22), od sezone 2018/19 pa je član Lutkovnega gledališča Maribor. Mnogi se ga spominjajo tudi po vlogi v mladinskem filmu Gremo mi po svoje. Z nagrajencem na Borštnikovem srečanju (nagrada za mladega igralca in nagrada za izjemno kolektivno stvaritev leta 2010, nagrada za igro z Vitom Weisom v predstavi Heroj 2.0 - Predstava vseh predstav leta 2018) smo se srečali v Bona dei, baru blizu GT22. "Mogoče ni najbolj fensi, mogoče kava ni najboljša v mestu, smo pa tu večino časa, če smo na GT-ju. Tu poznam Tjašo, Mirando in Duleta in mi je zelo domače," je izbor lokala razložil Kaurin. Pil je espresso.

Pogovoru prisluhnite na povezavi TUKAJ.
{soundcloud}https://soundcloud.com/vecerpodkast/grema-na-kafe-uros-kaurin{/soundcloud}


Zakaj ste se vrnili v Maribor?
"Takoj po AGRFT-ju sem šel za eno leto študirat koreografijo v Amsterdam. Vrnil sem se v Ljubljano, kjer sem dobil službo v SMG-ju, in bil tam deset let. Na začetku sem veliko delal na neodvisni sceni. Pred tremi leti smo v Momentu začeli razmišljati o programskem razpisu in sem not padel, odkar je zraven tudi Nika Bezeljak, sem začutil več poslanstva tu. S partnerko sva začela razmišljati o stanovanju, bajti, o tem, kako bi živela. Ali si v Ljubljani in jokaš cel čas, da bi to ful imel in je drago, ali pa greš v Maribor in to dobiš za bistveno manj denarja. Pragmatični del je odločil. Ob tem sem vedel, da se je odprlo mesto v Lutkovnem gledališču, ki me je mikalo, ker bi ob tem lahko delal še v Momentu."

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta