Bivša prodajalna Peko poslej knjigarna

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
09.04.2019 16:14

Slomškova knjigarna se bo v Gosposko ulico selila predvidoma jeseni

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na novi lokaciji naj bi se knjigarna odprla predvidoma jeseni, morda že prej. 
Sašo Bizjak

Prostori nekdanje trgovine Peko v središču mesta po letih samevanja dobivajo novo vsebino. V staromeščansko zgradbo v Gosposki ulici 17 se seli Slomškova knjigarna, ki je imela in še ima prostore na Slomškovem trgu 3. Te dni je investitor, založniška hiša Ognjišče, ki je stavbo za svojo knjigarno tudi kupila, že postavil zaščitno ogrado, sledi prenova, na novi lokaciji pa naj bi se knjigarna odprla predvidoma jeseni, morda že prej. Miha Turk, direktor založbe Ognjišče, je pojasnil, da se selijo zaradi negotovih razmer na aktualni lokaciji, kjer so v najemu. "Kolikor vem, se stavba prodaja, mi pa ne moremo vedeti, ali bo novi lastnik naklonjen naši dejavnosti," je pojasnil. Hkrati so si želeli večjih, bolj sodobnih prostorov. "Naša knjigarna v Gosposki ulici bo večja in na bolj pretočni lokaciji. Prostori so tam tudi bolj primerni za našo dejavnost," je razložil. V pritličje bodo umestili knjigarno, v nadstropje pa pisarne, to bo največja Slomškova knjigarna v Sloveniji.
Čaka jih tudi nekaj gradbenih del. Spodnji del pročelja stavbe, kjer je izložba v obliki črke U, bodo spremenili tako, da bodo izložbo in vhod v knjigarno poravnali v ravno vrsto ter ju pomaknili bližje ulici in mimoidočim. "Približno dva metra napušča pred izložbo pa bo še ostalo," je pojasnil Turk in poudaril, da so za poseg že pridobili soglasje mariborskega Zavoda za varstvo kulturne dediščine. Prepričan je, da s sosednjo Mladinsko knjigo ne bodo preveliki konkurenti, saj je prodajni program Slomškove knjigarne specifičen. Poleg zlasti krščanske in duhovne literature bo na voljo tudi darilni program za verske in osebne praznike. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta