Brez gospoda s črno kitaro ni Festivala Lent

Vlado Kreslin in Mali bogovi so na vnovič razprodanem Večerovem odru poskrbeli za romantičen večer, ko na prizorišču od energije ni kipelo, je pa bil Rotovški trg nabit s čustvi.
Prekmurci so si skozi ves koncert prizadevali, da bi bilo vzdušje pozitivno, Kreslin je publiko skušal poživiti tudi s šalami, jim prepuščal petje refrenov, a ob njegovih baladah so predpisane razdalje med obiskovalci postajale večje, vsak posamezno zapet glas pa je izstopal v množici, zato je bilo pogumnih malo. Večji del koncerta si je sramežljiva publika znane napeve mrmrala. Obiskovalci so se bolj razživeli proti koncu koncerta, ko so ritmi postajali hitrejši.
A ravnodušen Rotovškega trga sinoči ni zapuščal nihče. Čeprav je gospod s črno kitaro stalnica Festivala Lent, je vsak njegov koncert nekaj posebnega. Zasanjani pogledi so kot že ničkolikokrat strmeli v z belo svetlobo osvetljenega Kreslina, oblečenega v belo srajco in s črnim klobukom na glavi, ki je doživeto prepeval hit za hitom. Njihove misli so tavale, v očeh je bilo videti iskrice, ob pozibavanju se je marsikomu na obrazu narisal širok nasmeh.