Cepljenje proti covidu-19 še naprej tudi v UKC Maribor

Jana Juvan Jana Juvan
03.01.2022 16:13
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

UKC Maribor

Sašo Bizjak

Ob ponovnem porastu števila okužb s koronavirusom je nekoliko presenetilo sporočilo UKC Maribor ob koncu minulega leta, da tam cepljenja proti covidu-19 januarja ne bodo več izvajali. Strokovni direktor dr. Matjaž Vogrin nam je pojasnil, da je prišlo do nesporazuma, cepljenje bodo od jutri naprej znova izvajali, in sicer v cepilnem centru pred stavbo oddelka za infekcijske bolezni in vročinska stanja (stavba 6) med 10. in 17. uro.

Strokovni svet bolnišnice je ob tem poslal tudi javni poziv k cepljenju. Za razliko od kolegov iz UKC Ljubljana se sicer niso jasno opredelili do obveznega cepljenja, so pa v zaključku svojega sporočila nakazali, da so temu naklonjeni. "Na nacionalnem nivoju moramo doseči skupen cilj, vsaj 95-odstotno precepljenost, saj prav cepljenje od vseh ukrepov najpomembneje zmanjša tveganje za hud potek bolezni in smrt zaradi covida-19. Strokovni svet UKC Maribor meni, da je treba za dosego tega cilja uporabiti vse strokovno utemeljene ukrepe," so poudarili.

Zdravstveni dom Maribor bo cepljenje proti covidu-19 še naprej izvajal v Jezdarski ulici.

Andrej Petelinšek

Iz Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor so prav tako sporočili, da bodo v novem letu nadaljevali z dnevi odprtih vrat oziroma s cepljenjem proti covidu-19. To je znova mogoče brez predhodnega naročanja, čeprav pozivajo ljudi, naj se, da bi se izognili čakalnim vrstam, vendarle raje naročijo preko spletnega portala Zvem ali telefonske številke 02 228 62 00. Cepljenje bodo še naprej izvajali v cepilnem centru v Jezdarski ulici 10. V torek, sredo in petek bo potekalo od 7.30 do 10.30 in od 11. ure do 14.30, v četrtek pa od 12. ure do 15.30 ter od 16. do 19. ure. Na izbiro imajo cepiva treh proizvajalcev - Pfizer/BioNTech, AstraZeneca in Moderna, cepljenje s slednjim je mogoče le v torek in petek med 8. in 13. uro.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta