Dom pod gorco: Za dodatne postelje tudi v drugo neuspešni

Tatjana Vrbnjak Tatjana Vrbnjak
17.02.2022 02:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Direktor Gregor Žigon še ni opustil ideje o širitvi Doma pod gorco.
Igor Napast

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je konec januarja podelilo 13 ponudnikom koncesije za izvajanje institucionalnega varstva v domovih za starejše - skupno 1107 mest na območju Slovenije. Za to je zagotovilo 65 milijonov evrov proračunskih sredstev. Na javni razpis je prispelo 23 vlog, uspešnih jih je bilo 13. Med tistimi, ki so se neuspešno prijavili na razpis, je tudi mariborski Dom pod gorco, ki se je potegoval za dodatne namestitve - želeli so pridobiti 68 postelj.

Maribor - Dom pod gorco - Ilustracije - Zdravje - Epidemije - Pandemije - Epidemija - Pandemija - Korona virus - Koronavirus - Covid 19 - bolezen - virusna obolenja - širjenje bolezni - Zaščita - Varnost - domovi za starejše - skrb - starejši - upokojenci - starostniki - starost - rizična skupina - žarišče - virus v domovih - širjenje virusa - Domovi - Objekti - Upokojenci - Zgradbe -
Andrej Petelinsek

Tokrat so neuspešno kandidirali že drugič. "Prijavilo se je veliko kandidatov, vlog je bilo za kar 1750 mest. Pri točkovanju vlog na nekatere točke imamo vpliv, na druge pa ne: tako na primer na 'indeks pokritosti', ki je prinesel maksimalno 25 točk, mi smo jih dobili 15, nimamo vpliva, enako velja za 'število koncesijskih mest na lokaciji', kjer smo dobili 0 točk, točke bi prineslo tudi pravnomočno gradbeno dovoljenje, a ga v tako kratkem času nismo dobili," pravi direktor Gregor Žigon. Kaj pa to pomeni za naprej? "Zagotovo bomo spremljali, ali bo še kak razpis," odgovarja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta