Društvu Up-ornik denar ukradel človek, ki mu je Boris Krabonja zelo zaupal

Barbara Bradač Barbara Bradač
09.07.2024 11:52

Gonilna sila humanitarnega društva UP-ornik Boris Krabonja je javnost obvestil, da jim je eden od sodelavcev ukradel denar.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Boris Krabonja: "Uporniku se je zgodila najhujša stvar."
Andrej Petelinšek

Boris Krabonja, zakoniti zastopnik humanitarnega društva UP-ornik, je javnost na facebooku obvestil, da se jim je zgodila "najhujša stvar, in sicer odtujitev denarja". V zgodbo je vpleten Adrijan Islamaj ali Bit Jug, ki je odtujil 1400 evrov, denar, ki sta ga z dvema prireditvama zbrala Darko Nikolovski in Renato Volker, je zapisal Krabonja. ​"Denar je bil namenjen najrevnejšim upokojencem," je poudaril.

Omenjeni prireditvi sta bili konec maja, ena v okolici Ljubljane, druga v Mariboru, tako imenovanje Upornikovanje v Vetrinjskem dvoru. "Vedno nasprotujem gotovini, a v teh dveh primerih se tega nismo držali. Ker sem bil brez avta, sem zaupal Bit Jugu, da bo spravil denar v svojem stanovanju in ga prinesel na Upornika. Dva tedna sem ga prosil, naj prinese denar. Pa vedno izgovori. Ko sem resno nastopil, da zahtevam denar, je prekinil vso komunikacijo z menoj. Takrat sem odšel na policijo in prijavil zadevo," nam je pojasnil Krabonja.

Sašo Bizjak

Mariborski policisti so potrdili, da so 25. junija prejeli prijavo odgovorne osebe društva. "S prijavo je podan sum storitve kaznivega dejanja poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja. Policisti v tej zvezi intenzivno zbirajo obvestila in dokaze," so odgovorili s Policijske uprave Maribor. 

Globoko razočaran in pretresen je Krabonja nad izdajo zaupanja osebe, ki je pri Uporniku sodelovala več let. Še več. Adrijana Islamaja, ki smo ga lahko spoznali skozi projekt 6 milijonov ladjic, so v društvu predlagali za Naj prostovoljca leta. Nekdanji dijak Srednje ekonomske šole in gimnazije Maribor je skrbel najprej za koordinacijo in logistiko projekta ladjic, nato je v društvu prevzel tudi družabna omrežja, ki so se pod njegovim vodenjem razcvetela. 

Incident na letovanju v Poreču: Vzgojitelj fizično obračunal z 12-letnim fantom

"To je bila kot strela z jasnega neba. Dve stvari sta ogabni in priskutni. Pedofilija in kraja humanitarnega denarja. Nimam nobene milosti in nobenega opravičila ne sprejmem. Vso odgovornost prevzemam nase, kajti jaz sem tisti, ki mu je zaupal in bil tokrat grdo izigran. Že nekaj tednov mi je neizmerno hudo in ves čas se prepletata žalost in jeza, kajti kaj takega od nekoga, ki sem mu bil celo razrednik, res nisem pričakoval, ampak očitno živimo v svetu, kjer je prav tisto, kar je narobe in narobe tisto, kar je prav," pravi Krabonja. Če denar ne bo v času policijskih postopkov vrnjen, obljublja, da ga bo vrnil sam in tako poskrbel, da bo dosegel svoj namen. "Niti centa gotovine se več ne bo nihče v Uporniku dotaknil," zdaj zatrjuje Krabonja, gonilna sila društva Up-ornik, ki pomaga ranljivim skupinam prebivalstva. ​ 

Adrijana Islamaja oziroma ​Bita Juga smo poklicali, a se ni oglasil, tudi na SMS sporočilo ni odgovoril. Je pa nedavno odprl svoj s. p.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta