Družinska trgovina v Dvorjanah: Dostava strankam zanje ni novost

Mihela Kaloh Mihela Kaloh
28.03.2020 05:00

Klavdija Meininger, vodja marketa, je že pred epidemijo koronavirusa svojim strankam nudila dostavo nakupa na dom. "Veliko je starejših brez lastnega prevoza in večkrat sem kateri stranki ves nakup odpeljala domov. Skoraj z vsemi se dobro poznamo in razvili smo prijateljski odnos, tako se je tudi nakupovanje prestavilo na novo raven," pripoveduje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Klavdija Meininger naredi spisek, nato okoli poldneva razvozi naročeno.
Osebni Arhiv

Sedaj, ko se zaradi preprečitve širjenja okužb odsvetuje izhode zlasti starejšim in drugim rizičnim skupinam, je povpraševanje po njeni storitvi seveda zelo naraslo. Še bolj, ko je njena prijateljica svojo pozitivno izkušnjo delila na facebooku. Večji trgovci namreč to storitev tudi zaračunajo. "Po tej objavi je bilo povpraševanje po dostavi res močno povečano," pravi vodja družinske trgovine. "Zjutraj poberem naročila, nato pa jih po 12. uri razvozim naročnikom. Peljem tudi do Zrkovcev ali na Ptuj. Na manjše trgovine, kot smo mi, se običajno obrnejo predvsem okoliški prebivalci, domačini." Dnevno oskrbi med 10 in 15 kupci.

Stranke ji pustijo kuverto z denarjem ali denar nakažejo na tekoči račun.
Osebni Arhiv

Nobenih težav ni bilo z upoštevanjem navodil

Pri dostavi pa seveda poskrbi tudi za varnost – svojo in strank. "Vidim, da so stranke dobro informirane. Tako lahko poskrbimo za brezstično dostavo. Ker jim zaupam, ni nobenih težav niti pri plačilu, včasih kupnino nakažejo na tekoči račun, nekateri nastavijo denar v kuverti. Sama vestno uporabljam masko, rokavice in razkužilo. Tudi v trgovini smo kar se da poskrbeli za varnost zaposlenih in svojih strank. Že kmalu smo začeli delati z rokavicami in pri delu uporabljati razkužila. Pri blagajni smo namestili varnostno steklo, redno razkužujemo nakupovalne košarice in vozičke. Rokavice in razkužilo pa imajo na voljo tudi kupci, tako da se vsi počutimo varno," nove varnostne protokole razlaga Meiningerjeva. "Naše stranke moram res pohvaliti. Nismo imeli nobenega incidenta, o kakršnih poročajo iz nekaterih drugih trgovin. Vsi upoštevajo varnostno razdaljo, vsi se razkužijo. Minuli vikend, ko je bil obisk nekoliko večji, so počakali in vstopali posamično." Njihova prodajalna lahko namreč po novih pravilih hkrati sprejme največ deset ljudi. "Sem pač šla ven in poklepetala s strankami, da je čas malo hitreje minil," pove smeje.

Kvas spet na voljo

Največje povpraševanje je po osnovnih živilih. "Poleg moke, testenin, riža, sladkorja in soli nakupujejo v večjih količinah tudi salame in sir. Pa seveda toaletni papir in kvas. Ta je na začetku celo pošel, sedaj ga imamo ponovno v zalogi," zagotavlja in pojasni, da, kjer lahko, tudi pri dobavi sodelujejo z lokalnim okoljem. "Svežo zelenjavo nam zagotavljajo okoliški ponudniki. Kmetije Sužnik Nemšak, Vršič, Grušovnik in Ramuta, mesarija Blatnik, vrtnarstvo Tement, cvetličarna Maher so vse iz neposredne okolice, kruh in pekovske izdelke pa naročamo v pekarni Štern iz Hoč. Podpreti moramo lokalne pridelovalce. Če se sami ne bomo podpirali, kdo nas pa bo?" se sprašuje Meiningerjeva.

Največje je povpraševanja po osnovnih živilih.
Osebni Arhiv
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta