Državno prvenstvo v klasičnem pikadu: Nekaj presenečenj, sicer na prvih mestih znana imena

Zmago Gomzi
04.07.2021 04:00
Sekcija za klasični pikado pri Pikado zvezi Slovenije je v Štuku v Mariboru pripravila državno prvenstvo. Za naslov državnih prvakov se je potegovalo kar 310 igralcev in igralk v sedmih disciplinah.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Najboljše tri ekipe državnega prvenstva v klasičnem pikadu za leto 2021 Foto: PIZS
PIZS
Mitja Habjan je dokazal mojstrstvo. Foto: PIZS
Pizs

Med člani posamezno si je naslov prvaka z izvrstno igro priigral Mitja Habjan (PK Baza Hoče), drugo mesto Damir Hajdinjak (Friends klub Kuzma), tretje mesto sta si delila Benjamin Pratnemer (Baza Hoče) in Jan Grošelj (PK Čuk Velenje). Med članicami posamezno je naslov državne prvakinje osvojila Valentina Tina Dolničar (PK Lovrek Makole), podprvakinja je postala Nina Vavtar (PK Kamnik), tretje mesto sta si delili Mojca Mužič (PK Kamnik) in Nika Progar (Lovrek Makole). V konkurenci do 18 let so kolajne osvojili predstavniki kluba TOP Gun Grlava; naslov prvaka je osvojil Luka Marinič, drugi je bil Uroš Žalik, tretje sta si delila Kaja Viher in Martina Žalik.

Valentina Dolničar je presenetila tekmice. Foto: PIZS
PIZS

Državna prvaka v moških parih sta postala Habjan in Pratnemer, državni prvakinji pa Vavtarjeva in Mužičeva. Po napetih bojih ekipnega tekmovanja si je naslov državnih prvakov v moški konkurenci priborila ekipa PK Baza Hoče (Benjamin Pratnemer, Mitja Habjan, Aleš Zadravec, Ludvik Kiraly, David Esih), pri ženskah pa ekipa ekipa Power team Lovrek Makole (Nika Šprogar, Valentina Dolničar, Tatjana Bodlaj, Branka Krček).

"Prvenstvo je pokazalo, da je pri nas veliko zanimanja za pikado in da so tudi rezultati spodbudni. Pri čemer je za presenečenje poskrbela Dolničarjeva," je povedal vodja tekmovanja in uspešen igralec Benjamin Pratnemer. Dodajmo, da je Pikado zveza Slovenije bila januarja letos sprejeta v družino slovenskih olimpijskih športov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta