Dvoetažni most v Mariboru je varen

N.A.
22.03.2020 17:00

Ekipa, ki je preverjala stanje mostov v Mariboru, meni, da je poškodba dvoetažnega mostu posledica potresa v Zagrebu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Poškodba na dvoetažnem mostu v Mariboru je posledica potresa v Zagrebu, ni pa usodna.
Andrej Petelinšek

Dvoetažni most čez Dravo v Mariboru, kjer po zgornji strani teče hitra cesta, je nekoliko poškodovan, stebri v spodnji etaži so na površini okrušeni. To je med nekaterimi Mariborčani zanetilo preplah, čeprav se za objekt, ki je sicer star že 35 let, ve, da ima trdno strukturo. Ekipa Nigrada je s statikom Metodom Krajncem danes preverjala stanje na licu mesta. Nihče ni ogrožen, so zatrdili, za funkcioniranje prometa na dvoetažnem mostu se ni zgodilo nič usodnega. Sklepajo pa, da je poškodba posledica današnjega potresa v Zagrebu. Pri Darsu, ki je pristojen za zgornji del dvoetažnega mostu, so povedali, da se bodo v prihodnjih dneh odločili, ali bodo angažirali dodatne strokovnjake in še enkrat preverili stanje.
Tudi Malečniški most, Titov most in Glavni (stari) most v Mariboru so varni in brez potresnih poškodb, je ugotovila ekipa na terenu. Bo pa Titov most potreben kakšne preventivne sanacije in akcije, so ocenili. Pri Slovenskih železnicah zagotavljajo, da je bepe in varen tudi železniški most čez Dravo, ki pelje mimo Europarka. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta