(FOTO) Evropski denar za Dravsko kolesarsko pot v Mariboru: Ta odsek bodo uredili najprej

MBK
27.01.2022 11:23
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Kolesarsko pot ob Dravi bodo uredili v več fazah: prva bo zajela odsek med Glavnim in dvoetažnim mostom.

Sašo Bizjak

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila 1,8 milijona evrov evropskih sredstev za ureditev Dravske kolesarske poti v Mariboru, projekt pa bo sofinanciran še z okoli pol milijona državnih sredstev. Gre za ureditev okoli kilometer dolge poti na desnem nabrežju med načrtovano novo brvjo Lent-Tabor ob Glavnem mostu in dvoetažnim mostom. Celoten projekt zajema ureditev kolesarske povezave med Adamičevim naseljem na Studencih do dvoetažnega mostu, ki predstavlja del mednarodne kolesarske povezave med Italijo, Avstrijo, Slovenijo in Hrvaško.

Sašo Bizjak

"S tokratno odobritvijo evropskega sofinanciranja se torej nadaljujejo pomembni koraki na poti do celovite ureditve Dravske promenade," so zapisali v vladni službi, ki je lani odobrila tudi evropska sredstva za izgradnjo omenjene brvi in za novo ureditev Lenta. "S postopno ureditvijo celotnega območja bo mesto kmalu pridobilo zaokroženo celoto Dravske promenado," so ob tem zapisali na mariborski občini.

Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta