(FOTO) Huda nesreča v središču Maribora: Na sedemletnega dečka padla železna ograja

Simona Kopinšek
17.05.2021 12:30
Po hitrem prihodu reševalne ekipe in bolnišnični oskrbi je bilo ugotovljeno, da je deček utrpel hude poškodbe glave, močno krvavitev iz levega ušesa, počila mu je tudi lobanja.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na precej zanemarjenem dvorišču Salzburškega dvorca se je na sedemletnega dečka prevrnila težka železna ograja, ki je bila zgolj naslonjena na drugo ograjo. Foto: Sašo BIZJAK
Sašo Bizjak

Včeraj okrog pol dveh popoldan se je v bližini križišča Vetrinjske ulice in Ob jarku v središču Maribora zgodila huda nesreča, ki sem jo videla od blizu. Na precej zanemarjenem dvorišču Salzburškega dvorca, kjer pogosto parkirajo avtomobili, se je na sedemletnega dečka prevrnila težka železna ograja, ki je bila zgolj naslonjena na drugo ograjo. Kolikor sem uspela videti, deček ni plezal po ograji, od nje je bil celo odmaknjen,  saj je z očkom čakal mamico, da ju skupaj s sestrico, ki se je nahajala v bližnji Vetrinjski ulici, pobere z avtomobilom.

Sašo Bizjak

Družina, ki sicer ne biva v Mariboru, je nedeljski dopoldan preživela v mestu. Zakaj se je železna ograja prevrnila, lahko samo ugibamo, morda je bil kriv močnejši sunek vetra. Toda nesreča je bila za dečka skoraj usodna, saj ga je ograja tako rekoč povsem položila podse. Po hitrem prihodu reševalne ekipe in bolnišnični oskrbi je bilo ugotovljeno, da je Jakob utrpel hude poškodbe glave, močno krvavitev iz levega ušesa, počila mu je tudi lobanja. Po prestani operaciji in vstavljeni sondi so ga dali v umetno komo in ga čez noč opazovali na intenzivni negi UKC Maribor. Starša sta me obvestila, da bi ga lahko danes zvečer oziroma jutri zjutraj pričeli zbujati iz umetne kome. 

Sašo Bizjak

O dogodku je bila obveščena tudi policija, preiskava o lastniku oziroma odgovornemu za zgolj malomarno prislonjeno železno ograjo še poteka. Iz Policijske uprave Maribor so za zdaj sporočili, da se je sedemletni otrok hudo telesno poškodoval, "ker je popustil kovinski nosilec dovoznih nihajnih kovinskih vrat velikosti 1,7 x 2,2 m in teže okoli 100 kg, so ta padla na otroka in ga pokopala pod seboj". Otroka so po nesreči z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor. "Zdravniki so se uspešno borili za njegovo življenje, saj po zadnjih informacijah ni več v smrtni nevarnosti," so še zapisali na PU Maribor.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta