(FOTO in VIDEO) Bob leta 2019 zdravnici in humanitarki Ninni Kozorog

Deset prodornih izjav, zmešan svet, predrzen scenarij ter voditelj in scenarist, ki sta kot stara zakonca. Večerov Bob leta 2019 za najboljšo izjavo, objavljeno lani v Večeru, je pripadel zdravnici in humanitarki, sicer tudi Slovenki leta, Ninni Kozorog. Njena izjava se glasi: "Najpomembnejši vzornik je tisti človek, ki nas zvečer gleda iz ogledala, ko si speremo masko dneva."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

​Uničene tribune in pomanjkanje seksa

Karas Jure
Robert Balen
Bob leta 2018 je prejela dr. Verica Trstenjak za izjavo: "Politikom sporočam: ne govorite, da podpirate strokovnjake. Podpirate jih le, če so slučajno vaši. In politiki, ne govorite, da podpirate vračanje strokovnjakov iz tujine, ker jim vračanje preprečujete."
Sašo Bizjak

Bob kot Večerova zaveza besedi

Bob leta 2019 bo zmagovalcu glasovanja podelil odgovorni urednik Večera Matija Stepišnik. "Bobi leta so gotovo podpis pod čas in prostor, ki ju živimo," razmišlja ob 21. podelitvi. "Deseterica, ki smo jo v zadnjem izboru dali na razpolago bralcem, obravnava in prevprašuje ravno temeljne dileme sedanjosti in prihodnosti. Seveda so nekateri bobi skoraj brezčasni in univerzalni, a vseeno gre v najpomembnejši meri za misli, ki ujamejo zeitgeist, duh časa. In če vseh 20 dosedanjih bobov iz bobovske zgodovinske zakladnice, letos bomo dodali še 21., postavimo v vrsto, dobimo zgodbo o nas, o družbi, Sloveniji in svetu. O tem, kaj je odjeknilo, kaj je zarezalo, kar od besed, vrženih v eter, ni obstalo le nekaj sekund, minut ali ur, ampak je ostalo in vztrajalo. So besede sploh glede na inflacijo vseh možnih, s katerimi se 'obmetavamo' in smo 'bombardirani' posebno prek družbenih omrežij, res vse manj vredne?" se sprašuje odgovorni urednik. 

Bob leta 2018, Jurij Drevenšek in Matija Stepišnik 
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta