(FOTO in VIDEO) Dež in mraz nista bila ovira za Primoža Rogliča in dobrodelno kolesarjenje

Uroš Gramc Uroš Gramc
24.09.2023 17:34

"Nihče si ni žvižgal in pel, vsi so bili zmrznjeni, ampak dogodek smo izpeljali, kot se spodobi," je ob drugem Zlatem krogu dejal naš kolesarski as.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Družina Roglič se je podala na progo iz prve vrste. 
Igor Napast

Letos je drugo leto zapored potekala dobrodelna kolesarska prireditev Zlati krog s Primožem Rogličem, ki jo naš as prireja z Novo KBM. Prijavilo se je skoraj 300 udeležencev, ki so s startnino prispevali v fundacijo Zasavca, nekaj manj pa se jih je zaradi dežja in mraza podalo na 61-kilometrsko pot od Trga Leona Štuklja do Hoč ter čez Starše, Ptuj in Duplek nazaj do Maribora. Vmes so imeli postanka, najhitrejši pa so lahko na 9-kilometrskem krogu še pomerili moči z letošnjim zmagovalcem Gira. 

Igor Napast
Igor Napast
Sašo Bizjak

"Sem mislil, da bomo samo mi 'profiji' to odpeljali, ampak neverjetno, pozitivno presenečenje takoj od starta, da se je zbrala takšna množica ljudi. Parkrat sem šel po celotni karavani naprej in nazaj. Nihče ni ravno žvigal in si pel, vsi so tresli premražene roke in bili zmrznjeni, ampak dogodek smo izpeljali, kot se spodobi. Izjemno vesel in ponosen sem, da smo ponovno zbrali denar za nekaj dobrega," je povedal Primož Roglič. Družbo na kolesu mu je delal moštveni kolega pri Jumbo Vismi Jan Tratnik. "Primož me je povabil, ampak bi se tudi sam odločil za prihod," je dejal Idrijčan, ki je nedavno z rojakom odpeljal prvo skupno tritedensko dirko: "Po Vuelti je pasalo kolesariti v malo počasnejšem tempu. Vreme nam ni bilo naklonjeno, ampak ob udeležbi sem rekel, da ne smem imeti nobenih izgovorov. Lepo je bilo videti veliko skupino."

Jan Tratnik se je odzval vabilu moštvenega kolega. 

Lani so prireditelji zbrali 31 tisoč evrov ter otrokom iz ekonomsko šibkejših družin podarili 60 koles in 150 čelad. "Letos bo verjetno denarja nekoliko manj, ampak saj se ne gleda na par evrov. Gleda se na razlog, želimo narediti nekaj dobrega. Vsak evro je dobrodošel," je povedal eden od naših najboljših kolesarjev. In komu bo šla pomoč letos? "Ne vem. Presenečenje. Ves čas me že spremlja to - presenečenje. Tudi, ko sem spraševal, kaj se bo dražilo. Definitivno želimo, da gre za mlade, po drugi strani pa je bil moj predlog, ne vem, koliko se bo upošteval, da prispevamo za prizadete v poplavah, kot smo pomagali že z dražbo (dresov) profesionalcev." Tudi v Mariboru je potekala dražba Rogličevih predmetov, na kateri se je zbralo 6450 evrov. Največ, 3750 evrov, je bilo treba odšteti za roza majico z letošnje dirke po Italiji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta