(FOTO in VIDEO) Poklon nezlomljivi štajerski trmi: Ilka Štuhec Večerova osebnost Štajerske 2019!

Denis Živčec Denis Živčec
12.12.2019 19:27

Večerova osebnost Štajerske je smučarka Ilka Štuhec. Izbrali ste jo bralci, komisija je pa je najbolj izstopajoče nagradila tudi med znanstveniki, humanitarci, kulturniki, športniki in gospodarstveniki.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nagrajenci.
Sašo Bizjak

Predanost, prodornost, vztrajnost, izvirnost  ter zaljubljenost v življenje in svet, zbrani v elegantnem objemu Kazinske dvorane, pod veličastnimi lestenci, ki so žareli za tiste, ki so v zadnjem letu letvice dvignili vrtoglavo visoko, drugim postali vzor in pokazali, da je mogoče prav vse, če imaš vizijo in srce na pravem mestu. Večerove osebnosti Štajerske so znane. Podelila jih je naša medijska hiša, o zmagovalki glavne kategorije, Večerova osebnost Štajerske 2019, ste z glasovnicami odločili vi, o zmagovalcih v ostalih kategorijah pa neodvisna komisija, sestavljena iz Večerovih novinarjev in uglednih Mariborčanov.
Izbirali ste in izbrali ter za zmagovalko večera določili alpsko smučarko Ilko Štuhec, ki  nagrade za osebnost Štajerske zaradi športnih obveznosti sredi smučarske sezone ni mogla prevzeti osebno, je pa zbrane pozdravila preko videosporočila. "Dragi moji, najlepša hvala za to čudovito nagrado. Kot športnica se trudim po svojih najboljših močeh in vem, da sem vzgled marsikomu. Zato so takšne nagrade posebej veliko priznanje, da očitno nekaj delam prav. Z ekipo se bomo še naprej trudili pričarati nasmehe na vaših in naših obraze. V živo pa se vidimo ob kakšni drugi priložnosti, recimo 17. januarja  na 12 urnem izzivu DownhIlka," je sporočila v dvorano. 
{twitter}https://twitter.com/vecer/status/1205195398396153858{/twitter}

Parltjič kulturnik leta

Večerov kulturnik leta je postal Tone Partljič, za katerega mnogi poznavalci menijo, da je z Ljudmi iz Maribora tik pred svojo osemdesetletnico napisal svoje najboljše prozno delo. Nominiran je bil skupaj s scenografom Markom Japljem in Eriko Vouk, brez dvoma prvo pesnico Maribora. "Prepričan sem, da sem z dragim Markom in Eriko v cilj pritekel istočasno, le kakšno moje leto je zmagalo v fotofinišu," je dejal Partljič in nato svojima sonominirancema polaskal še z nekaj komplimenti o njunem izjemnem delu. 

Weingerlova kot predstavnica nove generacije

V kategoriji znanstvenikov in raziskovalcev je slavila izstopajoča članica nove generacije pravnikov dr. Petra Weingerl, docentka na Katedri za evropsko in mednarodno pravo ter mednarodne odnose na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru. "Zahvaljujem se za nominacijo, ki mi zelo veliko pomeni, saj kaže na to, da je bilo moje delo opaženo, hkrati pa mi daje zagon za nadaljnje delo," je povedala iz Helsinkov. Ob njej sta bila nominirana dr. Miroslav Rebernik in dr. Tomaž Skrbinšek.
{twitter}https://twitter.com/vecer/status/1205179169900023809{/twitter}

Humanitarka leta je fizioterapevtka

Med humanitarci je nagrado prejela fizioterapevtka Liljana Jarh, med drugim vodja neprofitnega projekta Zgodba o klopeh in ljudeh. Njena sonominiranca sta bila Metod Dolinšek, sekretar Rdečega križa Maribor in nevrologinja Ninna Kozorog, motor in srce društva Humanitarček. "V vsakem projektu, ki ga vodim z menoj sodeluje veliko ljudi, so s svojim srcem in s svojimi dejanji presežni. In skupaj zmoremo veliko," je v  kratkem govoru povedala Jarhova. 
{twitter}https://twitter.com/vecer/status/1205185528204873733{/twitter}

Liljana Jarh
Sašo Bizjak

David Kastelic prvi gospodarstvenik

Gospodarstvenik leta je David Kastelic, predsednik uprave Zavarovalnice Sava, ob njem sta bila nominirana še Franc Jager, ustanovitelj podjetja Jagros in Darko Hrastnik, predsednik uprave Uniorja. "Da je dobiti takšno priznanje velika čast je povedal Kastelic in dodal, da gre za rezultat 1500 zaposlenih ter da je vedno nekoliko krivično, ko priznanje v imenu tolikih ljudi prevzema en posameznik," je povedal Kastelic. 
{twitter}https://twitter.com/vecer/status/1205188093118169093{/twitter}

Roglič najboljši športnik

Športnik leta 2019 je kolesar Primož Roglič, zmagovalec dirk po Italiji, Španiji in še toliko vsega. "V posebno čast mi je, da sem bil nominiran med vsemi temi izjemnimi posamezniki. Žal se že pripravljam na novo sezono in ne morem biti med vami," je sporočil v Kazinsko dvorano. Nominirana sta bila tudi odbojkar Alen Pajenk in motokrosist Tim Gajser.
{twitter}https://twitter.com/vecer/status/1205184063486586880{/twitter}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta