(FOTO in VIDEO) Protest po Mariboru zoper vladne ukrepe: Objeti zapeli tudi Dan ljubezni

BEB, Gr.G.
03.04.2021 14:50
Kakšnih 500 ljudi, ki so se organizirali preko družbenih omrežij, je na Trgu svobode, še prej pa na Glavnem trgu miroljubno protestiralo zoper vladne ukrepe.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Začelo se je zgodaj popoldne na Glavnem trgu v Mariboru, kjer so ljudje s transparenti in nagovori preko zvočnika sporočali na neustreznost določenih protikoronskih ukrepov, se izrekali zoper nošnjo mask, testiranje otrok, za odprtje šol. "Danes imamo pouk v trgovini s pohištvom" ter "V šoli nosimo nasmeh, ne mask" sta bila le dva od napisov na transparentih. 

Andrej Petelinšek

Policisti so dogajanje zgolj spremljali in vsake toliko preko megafona izrekli obvestilo protestnikom o spoštovanju ukrepov, da je zbiranje prepovedano in da je obvezna nošnja mask na javnih prostorih. Vendar jih zbrani zaradi glasne glasbe, ki je spremljalo druženje na trgu, niso slišali. Če že, pa so opozorilo pospremili z neodobravanjem. Okoli krožišča na Glavnem trgu so se vozili tudi taksisti in hupali v protestnikom v bran. Zbrani so v enem trenutku objeti peli tudi Dan ljubezni.

Roman Križnjak
Andrej Petelinšek

Pozneje se je skupini protestnikov na Glavnem trgu pridružilo večje število ljudi in skupaj so se odpravili na Trg svobode ter med hojo vpili "mi smo Maribor ter "maske dol, vlada pa v zapor".

Andrej Petelinšek

Skupno je bilo na Trgu svobode nato več sto ljudi, ki jih je med drugim nagovoril tudi Roman Križnjak, eden od ustanovitelj Viol, ki je dejal, da želijo ljudje slišati resnico, da je dovolj ustrahovanja, sejanja strahu med ljudi. "Ne bomo se več skrivali. Koga se moramo bati? Kdo nas je zaprl v našo državo? Komu je v interesu, da nas še bolj spre? Tukaj več ne gre za leve in desne, to moramo preseči. Skupaj smo močnejši in to je šele začetek. Žal mi je vsakega, ki je bil žrtev covida, toda to, da imamo že toliko časa neprekinjeno policijsko uro, tega ni nikjer," je med drugim dejal. 

Andrej Petelinšek

Malo pred 17. uro so zbrani naredili obhod po mestu in se vrnili na Trg svobode, nato pa se razšli z napovedjo, da se jutri ponovno zberejo in tako vsak dan. 

Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta